Spelarbetyg efter Liverpool - Crystal Palace 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Crystal Palace 2-0

Med kniven mot strupen behövde Liverpool inte förta sig nämnvärt när Crystal Palace slogs tillbaka med 2-0 på Anfield i säsongsavslutningen. I och med segern slutade The Reds till slut trea i tabellen och kommer i och med det spela Champions League-fotboll nästa säsong! Se spelarbetygen från matchen nedan.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd  

Alisson Becker 2

Sätts inte på några större prov under matchens gång. Spelar stabilare och säkrare med fötterna jämfört med andra matcher under säsongen.

Trent Alexander-Arnold 3

Höll på att skänka bort ett tidigt mål när han slog en svag passning in i mitten mot Phillips som gav Townsend ett friläge. I övrigt en bra första halvlek och en något svagare andra halva. Kul att se Trents fina säsongsavslutning efter en annars ganska tung säsong för Liverpools högerback. 

Nat Phillips 3

En stabil insats från "Big Nat" som inte behövde förta sig nämnvärt.

Rhys Williams 3

Gör likt Phillips en stabil match och gör det han ska på ett bra sätt.

Andy Robertson 3 (Ut 91')

Startade i alla Liverpools 38 ligamatcher den här säsongen. Ångar som vanligt på upp och ner längs sin kant. Lite varierande kvalité i sina inlägg men står i princip som alltid för en bra insats överlag.

Fabinho 2

En av brassens kanske mest anonyma framträdanden under säsongen men till sitt försvar blev han inte speciellt pressad under matchens gång och behövde egentligen "bara" flytta boll till sina medspelare.

Gini Wijnaldum 3 (Ut 78')

I sin troligtvis sista match för Liverpool står holländaren för en bra insats. Mästerlig på att ta sig ur  trängda lägen med fullt av motspelare runt omkring sig. Pådrivare, ledare och grovjobbare i ett. Kommer vara en saknad spelare på Merseyside!

Thiago 4

Har verkligen blivit varm i kläderna under säsongsavslutningen och står återigen för en riktigt bra match. Dikterar spelet och står för många fina offensiva passningar. Det bådar gott inför nästa säsong att ha en Thiago som verkar ha anpassat sig till Premier League och Liverpools sätt att spela nu.

Sadio Mané 4

Riktigt kul att se Mané idag. Tvåmålsskytt i publikens återkomst på Anfield och är ett ständigt hot mot Palace försvar under hela matchen. Trots en ganska svag säsong från senegalesens sida kan han trots det stoltsera med 11 ligamål och 8 målgivande passningar.

Roberto Firmino 3 (Ut 91')

En typisk Firmino-insats där han rör sig över stora ytor matchen igenom. Fick med sig en assist från Manés 1-0-mål och steppade verkligen upp när det behövdes som mest under säsongens avslutande matcher.

Mohamed Salah 3

Jagade skytteligasegern men fick till slut se sig besegrad av Harry Kane med ett ynka mål. Försökte och försökte och försökte idag utan att bolluslingen ville in i mål. 22 ligamål är oavsett vad fantastiska siffror och utan Salahs målproduktion är det svårt att säga var Liverpool hade landat i tabellen.

James Milner (In 78')

Jobbar, sliter och driver på som vanligt. Gjorde i och med sitt inhopp i dagens match sitt 250e Premier-League framträdande.

Diogo Jota (In 91')

Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Alex-Oxlade Chamberlain (In 91')

Spelade för kort tid för att betygsättas.

*** ***

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Sadio Mané
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-05-23 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool