Spelarbetyg efter Liverpool - Derby 0-0 (3-2 efter straffar)

Spelarbetyg efter Liverpool - Derby 0-0 (3-2 efter straffar)

Liverpool öppnade ligacupsäsongen med seger mot Derby efter straffsparksläggning. Här följer betygen:

Caoimhin Kelleher 8
Hade knappt något att göra under 90 minuter. Hade detta varit en ligamatch som slutade oavgjort hade jag haft svårt att betygsätta honom, men tre straffräddningar senare var det han som på egen hand tog Liverpool vidare.

Calvin Ramsay 7
Tog verkligen för sig på högerkanten och stod för en bra insats matchen igenom. 

Nathaniel Phillips 7
Fick mycket yta att avancera uppåt på och kunde stå för flera fina uppspel. Skötte sig också bra bakåt och var så gott som felfri även om försvaret inte testades jättehårt.

Joe Gomez 6
Kvällens kapten hade inte allt för mycket att göra och lyckades inte lika bra som sin mittbackskollega denna gång. 

Kostas Tsimikas 6
En typisk Tsimikas-insats när han spelar med reserverna och inte har lika bra medspelare. Stod emellanåt för lyckade inspel men fastnade också flera gånger. 

Stefan Bajcetic 4 
Ingen märkvärdig insats denna gång för mittfältaren som på sistone fått en del inhopp. Missade sin straff i straffläggningen.

Alex Oxlade-Chamberlain 6
Hade en del skottförsök och ett läge från nära håll efter en bra aktion, men var överlag allt för ojämn under hela matchen. Stensäker från straffpunkten, stolpe in.

Bobby Clark 6 (ut 66)
En av ynglingarna som lyckades bäst ikväll. Tog sig förbi motståndare vid flera tillfällen och lyckades bland annat med en tunnel!

Melkamu Frauendorf 4 (ut 66)
Denna junior var i princip osynlig hela första halvlek för att sedan vakna till i andra där han var inblandad i två halvchanser.

Fabio Carvalho 5 (ut 74) 
Ojämn insats där han blandade fina aktioner med bolltapp. Fick det lite lättare när Klopp bytte in bättre lekkamrater mot slutet.

Layton Stewart 4 (ut 66)
Debutanten med nummer 81 på ryggen lyckades inte riktigt fylla seniorkostymen. Fick dock en jättechans efter att ha snappat upp ett misstag i Derbys backlinje och väggat sig igenom, men avslutet lyckades han tyvärr inte med.

Roberto Firmino 5 (in 66)
Gjorde avtryck direkt och skapade problem i motståndarförsvaret, slog dock sin straff över i straffläggningen vilket sänker betyget.

Harvey Elliott 8 (in 66)  
Kom in och dominerade. Var full av energi och fick även avgöra straffläggningen med den femte sparken.

Darwin Nunez 5 (in 66) 
Fick inte ut något av sitt inhopp och hade landat på ett lägre betyg om han inte hade satt sin straff i straffläggningen.

Ben Doak 4 (in 74)
16-årig debutant som fick en kvarts speltid. Snubblade först på bollen när han såg rubrikerna och närmade sig straffområdet, men stod sedan för några lite mer lyckade aktioner från samma högerkant.


Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Caoimhin Kelleher

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-11-09 23:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool