Spelarbetyg efter Liverpool – Everton 2–0

Spelarbetyg efter Liverpool – Everton 2–0

Ett Merseysidederby bland alla andra. Ett försvarande Everton mot ett bolltrillande Liverpool slutade i rättvis seger efter ett tidigt rött kort. Redaktionen ger er spelarbetygen efter derbysegern.

Alisson
Kan inte minnas att han hade något att göra? Skämt åsido, gör en räddning i tidigt skede på en svag nick och sedan är det mest spelet med fötterna och det behärskar han. Godkänd men kan väl egentligen inte få så mycket mer?

Trent Alexander-Arnold 6
Ganska osynlig, något halvlurigt distansskott och varierande passningsspel

Ibrahima Konaté 6 (ut 67’)
Ingen särskilt svår match för Liverpools defensiva pjäser till följd av det tidiga röda. Drar på sig lite väl många onödiga kort och är till 4 procent ute på farligt vatten när han pillar på Beto. Men är stabil och behöver spela in sig så att han och van Dijks samarbete blir det man hoppas att det kan bli.

Virgil van Dijk 7
Det blir en händelselös match för försvaret, men van Dijk är solid i sina aktioner. Ser inte ut att behöva växla upp men löser det utan problem. Stabil med fötterna och slarvar egentligen inte med något.

Kostas Tsimikas 5 (ut 62’)
Vår nya vänsterback för de kommande månaderna fick chansen och gjorde inte bort sig, men briljerade inte heller. Lite väl slarvig i passningsspelet och något övertaggad när han sparkar ner de flesta i blå tröja men helt okej.

Ryan Gravenberch 7 (ut 62’)
Ytterst smart spelare. Bra passningsfot, vinner rätt bollar och driver fram bollen samt får med sig rätt frisparkar. Jag tycker att Gravenberch stod för en fin timme när han kom in i hetluften från start i Premier League och i detta Merseysidederby.

Alexis Mac Allister 6
Slarvig med fötterna till en början, men jobbar sig in. Har det tufft med duellerna på mitten mot både Doucoure och Onana men klarar sig utan misstag på grund av utvecklingen av matchen.

Dominik Szoboszlai 7
Lite väl övertaggad när han tar skott på skott på skott och slarvar lite med passningarna i de avgörande lägena men i övrigt är han fenomenal. En mittfältare där Liverpool verkligen drog en vinstlott.

Mohamed Salah 8
Har svårt att skapa de riktiga farligheterna och Mykolenko har bra koll på egyptiern, men slutligen sitter vi här och han har gjort två mål och avgjort matchen. En spelare där försvaret inte kan vila i en sekund och oavsett om det är klockrent rakt igenom eller inte så kräver han flera spelare på sig. Matchens lirare till slut.

Diogo Jota 7
Är väl den som skapar mest i anfallet, men likt hans kamrater får vi inte till det sista för att såra Everton. Tycker ändå att han gör en bra match och valet att starta honom över Núñez får ses som klart godkänt.

Luis Díaz 7 (ut 80’)
Som majoriteten av anfallet var det lite väl uddlöst mot ett lågt Everton men snurrar bort Ashley Young flertalet gånger vilket leder till att ytterbacken blir utvisad. En matchavgörande aktion, men i övrigt hade man hoppats på att han om någon skulle öppna upp lite fler ytor i det låga försvaret. På det hela stora en bra insats av Díaz ändå.

Harvey Elliott 6 (in 62’) Kommer in från ett utmärkt landslagsuppehåll och är ett vapen även i Liverpool. Har ett grymt skott som förtjänade ett bättre öde på sina dryga 30 minuter.

Darwin Núñez 7 (in 62’) Kommer in med lite ”minikaos” och lyckas även hamna i poängprotokollet när han serverar Salah till punkteringen. Lär starta nästa match trots allt.

Joel Matip 6 (in 67’)
Kommer in i ett tacksamt läge och har egentligen inget att göra mer än att ta fram bollen och nicka bort de tama försöken till kontringar från Everton.

Joe Gomez – (in 80’) Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens lirare enligt Liverpoolredaktionen: Mohamed Salah
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-10-21 16:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool