Anfield, 2023-02-13 21:00

Liverpool - Everton
2 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool–Everton 2–0

Spelarbetyg efter Liverpool–Everton 2–0

Trots en långt ifrån perfekt insats var det ett fall framåt och räckte till att spöa ett fortsatt horribelt Everton. Några spelare stod för mer positiva insatser samtidigt som en fortsatte att vandra i negativa hjulspår.

Alisson 5
Gör vad han ska på de få chanser Everton skapade. Såg som vanligt säker ut med fötterna men det är svårt att skina som målvakt i en sån här match.

Trent Alexander-Arnold 6
Ett ordentligt fall framåt för Trent. Riktigt bra offensiv i stunder även om han inte kändes precis lika vass i vissa passningar. Även om det råder lite oklarhet i skrivande stund om han tilldelas en assist för det andra målet eller inte är det han som ligger bakom det (tillsammans med Robertson). Bakåt är det fortsatt slarvigt i vissa situationer. Väldigt lojt när han bjöd Tom Davies på en bra chans som kunde blivit Evertons biljett tillbaka in i matchen.

Joel Matip 5
Testades inte speciellt mycket och såg ganska stabil ut i delar, samtidigt som han bjöd Everton på en bra möjlighet i första halvlek. Ingen av mittbackarna stack ut speciellt positivt även om det var stabilare än de senaste matcherna. Något undertecknad tror har mer att göra med ett mer defensivt centralt mittfält och ett uselt motstånd.

Joe Gomez 6
Precis som för sin mittbackskollega var det en stabil insats i stora delar. Han ser bra ut med bollen, precis som han brukar göra. Ställdes inte på några stora prov men hanterade det han fick kastat mot sig. Ett ordentligt fall framåt för Gomez som haft stora problem på sistone.

Andrew Robertson
En gedigen insats av allas vår Andy. Forsar fram som han ska i offensiven och stänger igen bra i defensiven. Sticker inte ut speciellt mycket, men gör det väldigt bra före 2–0 målet.

Jordan Henderson 5 (ut 80)
Kaptenen klev in och försökte sätta tonen i första halvlek. Han lyckades väl, okej? Viktig i att få presspelet att funka bättre men lyckas inte riktigt sticka ut. Även om han inte är dålig på något sätt så är det ett kliv ner från den Henderson vi fått se de senaste åren.

Fabinho 3
Det vill sig fortfarande inte för den reslige brassen. Han känns feltajmad i de allra flesta duellerna och lyckas inte dominera på det sättet han behöver. Han är fortfarande inte speciellt gammal och det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som inte funkar. Är det en tempofråga?

Stefan Bajcetic 7 (ut 90)
Han är 18 år gammal, kliver in från start i sitt första Merseyside-derby och är Liverpools bästa centrala mittfältare. Hans blott tredje start(!). Det går inte att bli annat än imponerad av Stefan Bajcetic. Han är vältajmad, spelar med ett bra tempo och är bollskicklig. Gillar dessutom att tacklas vilket verkligen uppskattas av undertecknad. 

Mohamed Salah 7 (ut 90)
Börjar verkligen se ut som sig själv igen. Skapar mycket chanser och känns het. Visst, allt stämmer inte för honom men idag kändes han som Mohamed Salah igen. Ett skönt mål för egyptiern som är en av anfallarna som verkligen behöver komma igång. Inget fantastisk insats men en av hemmalagets bästa spelare.

Cody Gakpo 5 (ut 80)
Ett väldigt skönt första mål för Cody Gakpo. Han har fått oförtjänt mycket kritik för sina insatser i början av sin Liverpool-karriär. Han har kastats in från start för att alla andra är skadade och har inte sett färdig ut. Det finns fina tendenser och en fin spelare i honom. Fina löpningar både på första och andra målet, hoppas det kan lossna allt mer för honom framåt.

Darwin Núñez 5 (ut 70)
Han är verkligen en vandrande Speedy Gonzalez. Fint förarbete på det otroligt viktiga första målet. I övrigt fortsätter han att vara ryckig och stökig. Han skapar mycket chanser men slutprodukten är fortfarande inte där. Känns inte som en startspelare när Luis Diaz och de andra är tillbaka på allvar. Precis som Cody Gakpo.

Inhoppare

Diogo Jota 5 (in 70)
He’s back! Otroligt kul att se honom på en fotbollsplan igen, han har sannerligen varit saknad. Hann inte göra eller påverka speciellt mycket men han får en femma bara för att jag blev glad av att sjunga hans sång igen.

Roberto Firmino (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Milner (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Naby Keita (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harvey Elliott (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Mohamed Salah

 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-02-13 23:45:37
Author

Fler artiklar om Liverpool