Spelarbetyg efter Liverpool - Fulham 4-3

Spelarbetyg efter Liverpool - Fulham 4-3

Efter en rafflande tillställning på Anfield kunde slutresultatet till slut skrivas till Liverpools fördel.

Caoimhin Kelleher: 4
I Alissons frånvaro fick irländaren chansen att visa framfötterna, en chans som andremålvakten däremot "schablade" bort rätt så rejält. Det första kvitteringsmålet såg inte helt otagbart ut och även om det andra i ordningen styrs lite lurigt så borde man kunna kräva mer från målvakten även där. Har dessutom ett par ingripanden med fötterna som ingjöt allt annat än trygghet. 

Trent Alexander-Arnold: 8
Wow. Inleder med en oerhört fin frispark för att sätta Liverpool i förarsätet. Fortsätter sedan på samma inslagna väg och visar på prov sina planenliga krossbollar och långbollar, samt ett fint driv med bollen. När han sedan (även på pappret) fick axla rollen som central mittfältare fortsatte de där fötterna att spela samma fina melodi. Blir även hjälte med sin otroligt välkalibrerade halvvolley i slutskedet av matchen. Hatten av!

Joel Matip: 6 (ut 69)
Har kanske stått lite i skymundan för hyllningskörerna på senaste tiden, men mittbackens form har varit mycket trevlig att följa. Dessvärre verkar det väl som att de insatserna, i alla fall temporärt, får lysa med sin frånvaro under den kommande perioden, till följd av den skada han mycket olyckligt drog på sig under slutskedet. Står annars för en rätt så stabil match, utan att sticka ut särskilt mycket i varken negativ eller positiv bemärkelse.

Virgil Van Dijk: 7
Är visserligen inte lika hundraprocentig eller dominant i luftspelet denna eftermiddag, men utöver några få förlorade nickdueller finns det inte mycket att anmärka på. Läser spelet oerhört bra och är därför nästan alltid före sin motståndare in i dueller. En bra dag på jobbet för kaptenen, helt enkelt.

Konstantinos Tsimikas: 6
Axlat den där vikarierande rollen för Robertson på ett bra sätt under senare matcher och fortsätter att göra så. Kommer högt upp i första halvlek och vinner mycket boll i presspelet och är parallellt ofta inblandad i det offensiva spelet. Kanske kan klandras något för det tredje insläppta målet, där greken väger något lätt i nickduellen, men å andra sidan tar han revansch på bästa möjliga sätt genom att vinna den nickduell som till slut leder fram till 4-3 målet. 

Alexis MacAllister: 7 (ut 65)
Målet som argentinaren bjuder på är taget från den högsta hyllan och oerhört vackert att beskåda. Likaså även hans rörelsemönster med och utan boll, samt passningsspelet. Börjar även ta sig lite i duellspelet och vinner betydligt fler än under hans första matcher som sexa. Mattades gissningsvis av något framåt slutet, även om jag finner bytet något märkligt.

Dominik Szoboszlai: 6 (ut 64)
Fixar frisparken som leder till matchens första mål och är ständigt inblandad när det vankas farligheter framåt för Liverpools del. Det defensiva slitet noteras givetvis också. Kanske har man satt en liten hög ribba för ungraren inledningsvis, för samtidigt som insatsen inte på något sätt är dålig, så känns det som att det finns än mer i den där tanken. 

Ryan Gravenberch: 6 (ut 83)
Börjar piggt och är en av de absolut bästa inledningsvis, där hans oerhörda driv med bollen är ett oerhört effektivt sätt att slå ut lagdelar på. Mattas av rätt så rejält i den andra halvleken och har inte särskilt många rätt under sina sista minuter. På sådant sätt ett rimligt byte, men att det finns potential i nederländaren råder det inga tvivel om.

Mohamed Salah: 5
Är i ärlighetens namn helt bortplockad under i princip hela matchen. Visst, det finns någon aktion här och där då egyptiern sprattlar till, men utöver det sågs han knappt till. Men på ett väldigt Salah-aktigt sätt så hittar han sig ändå in i poängprotokollet, denna gång med en assist serverad till Wataru Endo. Inte den svåraste assisten, men ack så viktig.

Darwin Nunez: 6
Det finns ständigt två sidor av detta mynt. Den ena sidan är det stundtals undermåliga passningsspelet och alla de missade chanserna. Det andra är det hårda jobbet och förmågan att hela tiden befinna sig i rätt ytor och ta sig till lägen, vilket medför att man som supporter ändå hela tiden vill ha kvar uruguayanen på planen. 

Luis Diaz: 5
En insats sponsrad av Arlas mellanmjölk. Någon bra passning här och någon fin dribbling där, men beslutsfattandet är dessvärre allt som oftast bristfälligt och kvalitén på den sista tredjedelen genomsyrades inte alltid av toppklass. Samtidigt ska energin och det hårda jobbet plussas för.

Cody Gakpo: 6 (in 64)
Får väl inte någon vidare effekt direkt, men desto längre matchen lider, desto mer växer han in i den.

Joe Gomez: 6 (in 65)
Får agera någon slags innermittfältare stundtals och det vore väl inte direkt korrekt att påstå att det gav någon vidare effekt, även om inte engelsmannen kan lastas allt för mycket för det. Har någon bollvinst och något hyfsat inlägg, typ.

Ibrahima Konate: 6 (in 69)
Finns inte så mycket att säga här egentligen, har väl någon brytning och någon långboll som bör plussas för men annars inte särskilt inblandad.

Wataru Endo (in 83): Spelade för kort tid för att bli betygsatt. Men snyggt mål!

Matchens bästa Liverpool-spelare enligt redaktionen: Trent Alexander-Arnold

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-12-03 18:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool