Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds 1-2

Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds 1-2

De svaga insatserna i ligan fortsätter att rada upp sig. Nästjumbon Leeds var nästa lag att sätta käppar i hjulet för ett redan haltande Liverpool. Redaktionen ger er spelarbetyg efter förlusten.


Alisson 5
Ska inte lastas särskilt mycket, eller alls på målet. Joe Gomez får ta hela smällen enligt mig. Gör sedan två bra räddningar och har fantastiska fötter. Får inte mycket hjälp vid andra målet heller, men eventuellt att han skulle kunnat göra något bättre på avslutet från Summerville.

Trent Alexander-Arnold 5 (ut 78’)
Inledde med att återigen ha det svårt med hitta rätt i defensiva positioneringar, hjälptes inte alls av Gomez som hade en mardrömsmatch. Blev bättre defensivt ju längre match gick. Offensivt hade han ett par hörnor och en aktion med ett par finter. Annars var Trent relativt osynlig idag. Varken bu eller bä. 

Joe Gomez 2
Detta var en ytterst, YTTERST svag individuell insats. För mig helt ofattbart hur Gomez tilläts spela 90 minuter idag. Matchen inleddes med den mest nonchalanta ”indianaren” jag sett på länge, redan där skulle han varit utbytt. Fortsatte sedan med felpass efter felpass, tveksamma försök till stötbrytningar och dumma defensiva beslut. Denna insats borde cementera Konatés plats i backlinjen mot Napoli. 

Virgil van Dijk 4
Gör inte heller han en bra insats idag. Den lugna, överlägsna stilen blir närmast nonchalant när det inte stämmer. Kommer inte rätt i brytningarna eller huvudspelet i någon riktning. Även ett alldeles för passivt agerande vid Leeds 1-2-mål och han får tyvärr se sig besegrad på Anfield i Premier League, för första gången. 

Andrew Robertson 6
En av få spelare som visade någon typ av vilja. Var riktigt bra i den offensiva riktningen, blir belönad med en assist men den poängskörden kunde och borde varit större. I det defensiva spelet finns inte mycket att påpeka åt något håll.

Harvey Elliott 5 (ut 60’)
Jag tyckte att Elliott inledde piggt och vasst. Den på mittfältet som bidrog i offensiven, men efter 2-3 slarviga aktioner kändes det som att hela hans momentum dog. Från minut 30-60 stämde inte den sista aktionen, någon gång. 

Fabinho 4 (ut 60’)
En spelare som i dagsläget inte ens är en skugga av sig själv. ”Bläckfisken” som han kallades under formtopparna har denna säsong mer liknar en flundra och så även idag. Slarvig med bollen, blir förbi sprungen och spelar farligt nära gränsen strax innan han blir utbytt, en orolig trend. 

Thiago 7
Lite motsatsen till Elliott, inledde svagt men blev bara bättre och bättre. I den andra halvleken var Thiago i mitt tycke exceptionell, men det var han ensam med. Frågan är vilken astmaspray han fick och varför inte fler fick den?

Mohamed Salah 6
Likt hela offensiven var han rätt så osynlig i första halvlek, skillnaden på honom och resten är att när det kommer ett läge så blir det allt som oftast mål. Gör kvitteringsmålet och i den andra halvleken tycker jag att Salah gör mycket rätt i spelet men beslutsfattningen slarvas det för mycket med, kunde och borde nog fått någon poäng till in på kontot. 

Darwin Núñez 4
När vi ändå pratar om beslutsfattning? Núñez visar på usel beslutsfattning ena sekunden, och sedan gör han en briljant aktion i nästa. Det som fortsätter vara positivt är att han skapar lägen samt tar sig in i ”rätt” positioner, men tyvärr i en sådan här match och i läget Liverpool befinner sig i MÅSTE det resultera i mål. 

Roberto Firmino 5
Inledde piggt och var en bra punkt i speluppbyggnaden. Serverade elegant bollar till höger och vänster, men efter 30-40 minuter försvann den lilla frenesin jag tyckte mig se. Även han får ett par lägen, bland annat på huvudet, som måste resultera i mål. Särskilt i dagsläget. 

Curtis Jones 4 (in 60’)
Är den offensiva kraft som byts in för att vinna matchen. Kommer in och slår bort bollen två, tre gånger på ett helt befängt sätt. Tyvärr en spelare som inte fått den utveckling man hoppats på, håller inte för Liverpool 2022. 

Jordan Henderson 5 (in 60’)
Kaptenen kom även han in för att hjälpa laget i segerjakten, något som tyvärr slutade i motsatt riktning. Med facit i hand borde Hendo nog startat men när han kom in gjorde han ingen markant skillnad. Gjorde nog tillräckligt för att säkra starten mot Napoli dock.

James Milner - (in 78’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta (Liverpool-) spelare: Thiago

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-10-29 23:01:24
Author

Fler artiklar om Liverpool