Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds United 4-3

Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds United 4-3

En energisk offensiv och ett sällsynt svagt försvar när Liverpool inkasserade säsongens första 3 poäng.

Betygskala

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänt 
1 - Underkänt

Alisson Becker 2

Visst kan man argumentera för att Becker kunde ha gjort det bättre vid Leeds andra mål. Men han blev väll liksom alla vi andra förvånad över att säkerheten han själv (Van Dijk) blev lite väl nonchalant. Väldigt svårt att klandra honom för något utav målen, godkänd insats på det hela taget.

Trent Alexander-Arnold 1

Kanske lite väl tufft betyg, men Trent har satt en hög ribba och assistkungen från förra säsongen fick det inte att funka varken i defensiven eller offensiven. Rejält uppsnurrad vid första målet och får tillsammans med Salah delvis bära ansvaret för det tredje målet. 

Joe Gomez 2

Gomez var lite överallt men ändå ingenstans under första halvlek. Påminde i stunder om Manchester Citys Nicolás Otamendi i sättet att gå upp och stöta utan något större konsekvenstänk. Lämnade stora ytor bakom sig och får tillsammans med Alexander-Arnold ta på sig första målet. Ryckte upp sig under andra halvlek, så därav ändå ett godkänt betyg.

Virgil Van Dijk 2

Hyllas ofta för sitt kyliga försvarsspel och liksom allt annat finns det också en baksida med den spelstilen, den fick vi bevittna idag. Van Dijk får helt ta på sig ansvaret för Leeds andra mål. Utöver det stångade ändå holländaren in en boll och städade vid ett flertal tillfällen upp efter en vilsen Joe Gomez under första halvlek.

Andrew Robertson 3

Backlinjens ljusglimt idag. Nästintill en solid insats och en assist på det.

Jordan Henderson 3

Väldigt tydligt att hans medverkan påverkar spelet på alla fronter, blir en tydligare rytm med kaptenen på plan. En bra insats men inget extraordinärt rent individuellt.

Georginio Wijnaldum 3

Kul att se Gini på plan trots alla rykten om Barcelona som florerar i media. Ett ganska typiskt mittfältsjobb i Klopps spelstil från Gini, "jobbar i det tysta". Borde kanske ha dunkat dit en boll.

Naby Keita 3

Liverpools kanske största sparkapital visade att han är något annat än dom typiska "slitvargarna" Jürgen Klopp annars har att tillgå.

Mohamed Salah 5

Väldigt svårt att ge något lägre än det högsta i betyg när en spelare blivit hattrick-målskytt. Anmärkningsvärt är att Salah nu har gjort mål i fyra ligapremiärer i rad.

Roberto Firmino 4

Gjorde det han är bäst på, att vara den där "länk-spelaren". Smidig i vändningarna idag och det kändes som att han var inblandad i samtliga anfallsvåger Liverpool kom med.

Sadio Mané 3

Fint flyt idag men ingen vidare slutprodukt från Mané. Inget att vara orolig över dock, ge det några omgångar så kommer poängen börja rassla in.

Fabinho (in '59) 3 

Ganska anonym insats från brassen. Han fixade straffen som Salah förvaltade till en seger, därav betyget.

Curtis Jones (in '66) 4

Var inte inne på plan jättelänge (så ta det höga betyget med en nypa salt) men han visade vilket löfte han är. Visade upp en fantastisk teknik och en magnifik speluppfattning. Han fyller 20 i januari nästa år.

Joel Matip spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seMohamed Salah

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-09-12 22:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool