Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds United 6-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Leeds United 6-0

Målfest på Anfield! Här kommer spelarbetygen.

Alisson Becker 6
Han fick stå där bak idag och axla rollen som vändningsspelare under i princip hela match. Under andra halvlek så fick han roa sig med lite plockpotatisar, men i övrigt så var det en ganska sysslolös match för burväktaren.

Trent Alexander-Arnold 7
Han fick agera falsk högerback idag och opererade nästan främst inne i mitten, både som en åtta och i enstaka fall även som en tia. Det blir väldigt intressant varje gång som Klopp väljer att överbelasta kontrollytan med ytterligare en spelare, framför allt när det är Trent som kliver i den rollen. Idag stängde han sin högerkant i defensiven och han var ett fint komplement till Thiagos briljans när dom röda var spelförande.

Joel Matip 8
Det var på tiden att han fick utdelning för sina fina promenader när han tar fram bollen i banan, äntligen! I försvarsspelet var han solid matchen igenom och han städade även upp den oreda som Alisson ställde till med i matchens upptakt.

Vigirl van Dijk 9
Planens, som så ofta förr, stora gigant. Han är så oerhört majestätisk i allt han gör på planen, både i försvarsspelet och i rollen quarterback. Han fick kröna sin insats med ett kraftfullt mål i matchens sista nick.

Andrew Robertson 7
Han har, i jämförelse med Trent, utvecklats till att bli en spelare med en lite halvt blygsam spelstil. Robertson syntes inte speciellt mycket ikväll, men han gjorde det som han skulle göra och han gjorde det mer eller mindre fläckfritt.

Fabinho 7
Brassen gjorde det han är bäst på och vann en hel del boll på mitten. I övrigt så fick han agera riskminimerad spelfördelare idag.

Thiago Alcantara (ut 68) 8
När det klickar för honom, som det verkar göra nu, så är spanjoren helt fantastisk. Han är så otroligt bra på att skapa sin egen tid och idag så styrde han matchen under sina sextioåtta minuter ute på planen.

Curtis Jones (ut 77) 6
Jag var inte särskilt imponerad över det jag såg av Curtis idag. Han är en bra fotbollsspelare, han var okej idag och han har delar av sitt spel som håller hög klass. Det känns däremot som att Jones i många fall saktar ner Liverpools spel. Idag tog han lite för mycket tid med bollen och det fanns tydliga brister i beslutsfattandet. Trots det en godkänd insats.

Mohamed Salah 8
Passa bollen till Salah så kokar han ihop något – lite så är känslan när man ser honom spela fotboll. 2+1 idag och även om bägge målen kom från straffpunkten så skapade han chans på chans och hattricket låg i luften under hela den andra halvleken.

Luis Diaz (ut 85) 7
Kvick, kreativ och spelintelligent. Ikväll såg det ut som att han hade spelat i den röda tröjan i flera år.

Sadio Mané 8
Noterades för två mål ikväll och han var inblandad i det mesta som skedde där ute. Jag gillade hur han som ytter klev in i banan och blev den falska nian då och då.

Jordan Henderson (in 68) 6
Kommer in och assisterar Mané till hans första för kvällen.

James Milner (in 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Divock Origi (in 85)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Virgil van Dijk



 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-02-24 01:47:00
Author

Fler artiklar om Liverpool