Spelarbetyg efter Liverpool - Leicester City 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Leicester City 2-0

Här kommer spelarbetygen från den ganska komfortabla segern mot Leicester på Anfield.

Alisson Becker 7

Testades egentligen bara en gång och det var tidigt i matchen när James Maddison kom in från vänster och drog iväg ett hårt skott mot krysset. Klassräddning från brassen. 

Trent Alexander-Arnold 7

Slog hörnan som ledde fram till 1-0 och startade ett gäng anfall med sina träffsäkra crosspassningar. 

Virgil van Dijk 8

Visar prov på sin enastående spelförståelse med sina brytningar som ofta startar anfallen. Låg bakom 1-0-målet med nicken. Riktigt intressanta slow motion-bilder på van Dijk och hur han tar sig fram till bollen på hörnan. Ett fotarbete alla kids borde titta lite extra på och försöka lära sig av. 

Joël Matip 7

Slarvade lite med bollen i första men stod för en i övrigt felfri insats. Hotade framåt, hade full kontroll bakåt och plockade även upp en assist till det sista målet. 

Andy Robertson 7

Krockade otäckt med stolpen i första halvlek men kom tillbaka och svarade för en gedigen insats på vänsterbacksplatsen. Klarade samarbetet fint med Díaz trots språkförbistringen. 

Fabinho 7

Bra match från brassen efter lite inledande slarv. Var med och fick stopp på Leicester tidigt och var en bidragande orsak till att Alisson fick en så pass lugn kväll med bara ett skott mot sig. 

Thiago Alcantara

Också bra ikväll. Nära ett riktigt konstmål med en bicicleta från utanför straffområdet. Perfekt tekniskt utförd men bollen slank strax utanför. Kylig med bollen, och bjöd på en sådan där härlig Thiago-vändning på egen planhalva. Uppe på Youtube inom kort!

Curtis Jones (ut 60’) 5 

Byttes ut efter en timme efter en ljummen insats på mitten. Ville stundtals lite för mycket med bollen lite för långt ned på egen planhalva vilket skulle kunnat resultera i farligheter bakåt. 

Diogo Jota 8

På rätt plats vid rätt tillfälle vid bägge målen. Kom mer till sin rätt när han flyttades in mot mitten och Salah ersatte Firmino. 

Roberto Firmino (ut 60’) 6

Kom inte riktigt upp i nivå utan att för den delen vara dålig. Kom till ett par avslut men slarvade stundtals. 

Luis Díaz (ut 90’) 7

Colombianens första start i Liverpooltröjan sedan flytten från Porto i januari. Smälte in riktigt fint i Sadio Manés frånvaro ute till vänster där han hade ett finger med i det mesta i offensiv väg. Drog på en riktig högerkanon på volley som Schmeichel (otrolig ikväll) boxade bort. Fick en hockeyassist till Jotas 2-0-mål. 

Harvey Elliott (in 60’) 7

Andra framträdandet sedan återkomsten från skadan. Bytte av Curtis Jones och drog upp tempot ett snäpp när han kom in. Mogen i sitt beslutstagande och släpper bollen när han ska. Kul att han är tillbaka i så pass gott slag redan nu. 

Mohamed Salah (in 60’) 8

Tillbaka från silverbesvikelsen med Egypten och såg riktigt hungrig ut i sitt inhopp. Tog över ute till höger när Jota flyttades in centralt och hade ett skott i stolpen. Bra besked från egyptiern. 

Takumi Minamino (in 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-02-10 23:17:43
Author

Fler artiklar om Liverpool