Spelarbetyg efter Liverpool - Leicester City 3-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Leicester City 3-0

Idel höga betyg i ett Liverpool som vann komfortabelt i toppmötet med Brendan Rodgers Leicester.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3

Värmde upp i en replika av nyss bortgångne Ray Clemences gamla tröja och hedrade legendarens minne med en hållen nolla. 

James Milner 4

Tog över bindeln från Hendo och högerbacksplatsen från Alexander-Arnold. Resultatet? Som vanligt ett fullgott jobb från fullblodsproffset som är James Milner. Assisterade först till Evans mycket komiska självmål till 1-0 och sedan till Firminos så efterlängtade 3-0. 

Fabinho 4

Tillbaka i elvan efter skadan borta mot Ajax och det med besked. Mycket stabil jämte Matip i mittlåset. Viktigt att han håller sig hel framöver. 

Joël Matip 4

Stod liksom Fabinho för en helgjuten insats från mittbackspositionen. Dessutom som vanligt ett hot på de offensiva hörnorna. 

Andy Robertson 4

Aktionen där han plockar ned crossbollen, gör bort Albrighton och slungar in inlägget till en framrusande Jota är av allra högsta klass. Belönades med en välförtjänt omfamning i målfirandet därefter. 

Naby Keïta (ut ‘54) 4

En fin insats från guineanen där han var högst delaktig i presspelet och var säker i passningsspelet. Men det är knappast det vi tar med oss ifrå den här matchen. Ännu en skada tvingade honom till ett tidigt byte. Måste vara något så infernaliskt frustrerande att hela tiden få sin utveckling upphackad med alla dessa små skador och skavanker. 

Curtis Jones 4

Nära att skänka ledningen till hemmalaget när han efter en kontring och lite elegant klappklapp-spel testade Schmeichel med ett lågt och hårt avslut från nära håll. Fortsatte därefter att hitta luckor i Leicesterförsvaret. Lugn och fin med bollen och är mogen för sin ringa ålder. Kul att han tog chansen när han väl fick chansen att starta. 

Gini Wijnaldum 3

Med Hendo skadad och Fabinho förpassad till mittlåset föll lotten på Gini Wijnaldum att ta hand om den defensiva rollen på tremannamittfältet. En uppgift han klarade med den äran, trots ett par lite svagare minuter i början av matchen. 

Diogo Jota (ut ‘89) 4

Hade vi delat ut halvbetyg hade Diogo Jota erhållit en 4,5:a. Inblandad i det mesta i offensiven. Skallade in 2-0 på Robbos inlägg och var en stolpträff från en assist. Väldigt rörlig och en mycket bra bolltransportör. 

Roberto Firmino 4

Två stolpträffar och dans på mållinjen men i den 86:e minuten fick äntligen Bobby Firmino ta sig in i målprotokollet med sin nick till 3-0. Bra att Firmino fick det där målet, brassen har haft problem med sin poängprotokoll i höst och behövde säkert det för självförtroendet. 

Sadio Mané (ut ‘89) 4

Sprang på alla bollar och var nära nätrassel när Schmeichel fick sträcka ut sig ordentligt för att rädda senegalesens avslut i den andra halvleken. 

Neco Williams (in ‘54) 3

Ersatte Keïta efter en timme och blandade och gav, som den unge walesaren oftast gör. Fortfarande lite valpig. 

Takumi Minamino (in ‘89) Spelade för kort tid föra att betygsättas

Divock Origi (‘89) Spelade för kort tid för att betygsättas 


Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-23 01:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool