Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 1 – 0

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 1 – 0

Liverpool stod för en av de bättre defensiva insatserna på länge, och kanske en av det smartaste matcherna under Klopp när Liverpool besegrade Manchester City på Anfield. Redaktionen ger er spelarbetyg efter den blytunga segern.

Alisson 9
En fläckfri insats från Alisson. Står för ett par rutinmässiga räddningar och nedplockningar av inlägg. Men framför allt ska räddningen på Haalands skott i den andra halvleken, när han tvingas till en riktningsförändring i sista sekund, och assisten till målet lyftas fram.

James Milner 7
Det jag, och majoriteten av Liverpoolanhängarna, trodde skulle bli en repris på Fodens show från förra året blev inte så. Milner bevisar att rutin tar dig långt och håller Foden på det lugna med en klart godkänd match.

Joe Gomez 8
Den officiella “MOTM”, och visserligen kanske han förtjänar det. Han, som resterande del av laget, gör en fantastisk defensiv match. Att hålla nere Haaland i synnerhet men även resterande anfallsval från Manchester City är ytterst svårt. Kommer fel på några höjdbollar men gör i det stora hela en väldigt bra match på den nygamla positionen.

Virgil van Dijk 8
Även van Dijk är ruskigt bra idag, något att bygga vidare på. Han är återigen lugn, stark och resolut. Vinner betydligt mer i luften än sin mittbackskollega och har ett par ruskigt fina långbollar.

Andrew Robertson 6
Ställer mig något tveksam till valet att starta ”Robbo” idag. Kändes som att det tog en stund för honom att komma upp i fart, och borde fått skottet i första halvlek på mål. Jobbade in sig i matchen och bidrog till det defensiva kollektivet, en godkänd match.

Harvey Elliott 7 (ut 73’)
Stod mellan en sexa och en sjua, men landade ändå i det högre. Tar ett stort defensivt ansvar och hjälper Milner vid flertalet tillfällen i den första halvleken. Anledningen till det eventuellt lägre betyget är att hans offensiva insatser inte var 100 procent, borde erbjudit mer vid det lägen han fick i offensivt straffområde.

Fabinho 7 (ut 73’)
Stod för sin kanske bästa insats för säsongen. Lite darrig med bollen vid fötterna, men det kompenserar han med sina tacklingar och positioneringen i defensiven. Inte uppe i sitt tak ännu, men likt stora delar av laget något att bygga vidare på.

Thiago 6
Thiago var till skillnad från sina kollegor mycket bättre på att vårda bollen. Dessvärre var det inget som hjälpte laget i första halvlek när bollen bara skulle spelas iväg. Hamnar lite fel enligt mig i den defensiva positioneringen och lämnar ett stort ansvar till övriga mittfältet och Robertson. Har kanske tur att alla ser att han halkar, för tacklingen på Rodri hade kanske kunnat resultera i en annan färg.

Mohamed Salah 8 (ut 90’)
Gör spelmässigt sin bästa insats för säsongen. Involverad i allt i offensiv riktning i 90 minuter och stör Citys försvar gång på gång. Borde spelat bollen till Jota vid ett par tillfällen, även vid det första friläget när Ederson står för en kanonräddning. Däremot lärde han sig av sina misstag och vände ut och in på Cancelo innan han förvaltade friläget till matchens enda mål. Hoppas att den passion vi fick se idag fortsätter.

Roberto Firmino 6 (ut 73’)
Fick en väldigt fri roll idag igen, och efter den senaste tidens starka insatser var det en något svagare idag. Är duktig med boll och en bra spelfördelare, men bidrar inte konkret till anfallsspelet. Har ett par tillfällen när han kladdar för mycket på bollen när Elliott, Salah samt Milner sticker på högerkanten. En godkänd match, men inte mycket mer än så.

Diogo Jota 6 (ut 90+9’)
Sliter och kämpar i offensiven och defensiven, blir eventuellt rånad på ett mål av Salah men borde kunna göra mål i denna match. Får två nicklägen som han borde kunna göra farligare. Gick av på tilläggstid och vi får bara hoppas att det inte var lika allvarligt som det såg ut, anfallsuppsättningen ser tunnare och tunnare ut.

Darwin Núñez 5 (in 73’)
Kommer in och är pigg, alert och vill samt skapar mycket. Men tyvärr, ett par offsidelöpningar och två eller tre felbeslut som hade varit ytterst kostsamma om City hade fått in en boll. Drar ner betyget, och det hade kunnat vara lägre.

Jordan Henderson 6 (in 73’)
Kom in och höll ställningarna, likt det Fabinho påbörjat, från start. Stack inte ut åt något håll och det mest imponerande han gjorde var att ge den totalt ovetande Darwin en hårtork på ett språk som uruguayanen inte bemästrar.

Fabio Carvalho 6 (in 73’)
Kom in och fick spela högerytter samt högermittfältare. Likt Henderson stack han inte ut åt något håll. Fokus var på att komma in och vara en pusselbit i kollektivet, vilket han gjorde.

Trent Alexander-Arnold - (90’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kostas Tsimikas - (in 90+9’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Alisson


 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-10-16 20:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool