Spelarbetyg efter Liverpool – Manchester City 1–1: Säsongens insats med bitter eftersmak

Spelarbetyg efter Liverpool – Manchester City 1–1: Säsongens insats med bitter eftersmak

Kampen i toppen tätnar och i säsongens viktigaste match gjorde Liverpool årets bästa insats. Ineffektivitet och ett tveksamt domslut ger dock ändå denna söndag en bitter eftersmak. Liverpoolredaktionen ger er spelarbetygen efter krysset mot Manchester City.

Caoimhin Kelleher 7
Står återigen för en närmast briljant insats. Inte mycket att göra på målet, en bra variant och en tappad markering men i övrigt spikar han igen. Stoppar Foden från nära håll och utan att ha sett det igen tror jag att han är på Dokus stolpskott med fingertopparna. I så fall är det en fantastisk räddning som kanske bör ge honom en åtta?

Conor Bradley 7 (ut 61’)
Är rejäl, vinner boll och riskerar inget onödigt i defensiven. Driver upp boll och tempo men är delvis slarvig i offensiven där inlägg och passningar lite slarvas bort. Har även ett jätteläge att avsluta själv men där han söker passen. En stabil insats som kunde resulterat i mycket mer.

Jarell Quansah 7
Vinner sina dueller och har en grymt bra passningsfot. Utmanar ödet med lite för många touch på egen planhalva ibland men löser det. Står sedan för ett fint ”Matip-driv” men där avslutet sedan visar att han trots allt är mittback. Annars är höjdpunkten när han får Haaland att flyga som en vante! Kliver in och gör en bra match under omständigheterna.

Virgil van Dijk 9
Det är slut på superlativ. Men slår bort två av 80 passningar och får Erling Haaland att se ut som en Korpenspelare matchen genom. Fenomenal insats.

Joe Gomez 6
Kanske planens minst tekniska spelare och då blev det lite väl mycket kladd på bollen stundtals i den första halvleken. Vinner rätt dueller i övrigt och växer in i matchen men hade kunnat hålla spelet enklare.

Dominik Szoboszlai 7 (ut 61’)
Efter två matcher efter skadan där jag tycker Szobo varit svag så tyckte mitt öga se något annat idag. Slår visserligen bort lite väl många passningar men har ett fantastiskt driv som blir ett farligt vapen för Liverpool i den första halvleken. Har ännu någon nivå kvar till toppformen.

Wataru Endo 9
Jag vet inte vad man ska klaga på. Lysande med fötterna och vinner praktiskt taget varje boll. Idag finns det bara en defensiv mittfältare på planen och det är ett gott betyg med tanke på motståndet. Vet inte vad mer han egentligen kunnat göra?

Alexis Mac Allister 9
Matchens lirare. Trots att han inte tillhör det avsluta toppskiktet i levererade passningar så erbjuder han allt. Vinner boll, driver boll, hittar passningar och gör mål. Blir dessutom i mina ögon blåst på en straff som borde avgjort denna match.

Harvey Elliott 6
Börjar bra, försvinner sedan mer och mer ur matchen tills Salah får kliva in. Börjar sedan bra på mitten också innan han återigen försvinner något. Men en rejäl kämpainsats från Elliott.

Darwin Núñez 7 (ut 76’)
River och sliter och skapar problem i Citys backlinje. Återgick tyvärr till att glömma att fotboll spelas med offside men river sedan till sig straffen smart. Får ett läge att ge Liverpoolledningen och gör väl det han kan man stoppas av Ortega. En klart godkänd insats summasummarum.

Luis Díaz 8
Borde definitivt avgjort denna match på ett eller annat sätt. Men bortsett från det springer han som att det är 11 astmainhalatorer inkopplade. Skapar fullständigt kaos vid flera tillfällen när han får hela Citys högerkant att vara hans hundar. Magiskt att se.

Mohamed Salah 7 (in 61’)
Kommer in och skapar direkt från början. Slår en fullständigt lysande passning till Díaz och skapar sedan en stor oro i hela City, men sedan saknas den avgörande detaljen idag.

Andrew Robertson 7 (in 61’)
Robbo kommer in och är grym. Stoppar Foden och Walker defensivt och skapar tillräckligt för att få 1-2 assist offensivt, men det ville sig inte helt ut för Liverpool. Riktigt roligt att se Robbo på detta humör och hoppas det blir en fortsättning.

Cody Gakpo 4 (in 76’)
Kommer in och erbjuder noll. Slår bort mestadels av de bollar han får och det är bara för slarvigt.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Alexis Mac Allister.

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-03-10 19:21:00
Author

Fler artiklar om Liverpool