Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 2-2

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 2-2

Här kommer spelarbetygen efter kvällens 2-2 match mot Manchester City


Alisson Becker 6
Står för två ruskigt svettiga räddningar i första och håller Liverpool kvar i matchen. Bjuder Foden på lite för mycket rum att skruva in 1-1, dock chanslös på 2-2 på grund av styrningen. Räddar nog De Bruynes skott annars.

James Milner 4 ut 78’
Hade det otroligt tufft mot Grealish och Foden ikväll. Tidigt varnad och har egentligen tur att få vara kvar på plan tills han blir utbytt. Tveksamt försvarsspel vid 1-1 målet då han låter Foden få alldeles för mycket tid och plats i straffområdet.

Joel Matip 6
En stabil insats med inslag av otur. Har en en bra nick i första som var värd ett bättre öde. Styr tyvärr in 2-2 målet, förtjänar dock mer efter denna afton.

Virgil van Dijk 6
Hade problem med Bernardo Silva en gång i första som höll på att straffa Liverpool. I övrigt en vanlig Van Dijk insats defensivt. Slår dock bort ett par längre bollar som hör till ovanligheten.

Andrew Robertson 6
Inte lika hotande offensivt som vi är vana och se, dock väldigt stabil defensivt de få City anföll på hans kant.

Fabinho 6
Inte riktigt lika dominant på mitten som vi är vana att se honom, men vinner ändå mycket boll. Otur blandat med ett för långsamt avslut rånade honom på chansen att bli matchvinnare.

Jordan Henderson 5
Tuff match för kaptenen som slet och kämpade, men det tog lång tid innan han ordentligt kom in i matchen. Hade behövt ta större ansvar som understöd för Milner i defensiven.

Curtis Jones 5
Likt sin mittfältskollega Henderson hade Jones svårt att komma in i matchen. En första halvlek som mest bestod av bolltapp, kom dock igång bättre i andra. En assist till på kontot efter “framspelningen” till Salahs mål.

Mohamed Salah 8
Om passningen fram till Mané är vacker är förarbetet till hans egna mål ren magi. Hade dock likt de övriga i front trion tufft i första, men likt många gånger helt poäng avgörande för Liverpool.

Diogo Jota 5 ut 68´ 
Vred och vände, men dem få avslut han testade idag hotade aldrig Ederson. En anonym afton för portugisen.

Sadio Mané 6
En första halvlek där Mané verkligen inte var vän med bollen, men i andra blixtrade han till och visade sitt “forna jag”. Utöver målet hotade han mer i andra, men blev allt mer anonym efter målet.

Roberto Firmino in 68´ 5
Kom ner mycket om hämtade boll i slutskedet när Liverpool jagade 3-2, gjorde dock inte lika mycket avtryck som vid inhoppet i veckan.

Joe Gomez N/A in 78´
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah

Rasmus Hjortling Olofsson2021-10-03 20:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool