Spelarbetyg efter Liverpool – Manchester United: 0-0
Salah lyckades inte göra mål mot favoritmotståndet.

Spelarbetyg efter Liverpool – Manchester United: 0-0

Liverpool lyckades trots stort övertag i spelet inte få hål på Manchester United. Det dåliga beslutsfattandet i de avgörande lägena gjorde att matchen slutade 0-0. Redaktionen ger er spelarbetygen efter slutsignal.

Alisson 6
Svårbedömd insats med tanke på att United hade ett skott på mål under hela matchen. Stod dock för en mycket vass och viktig räddning på Höjlunds friläge. Stabil med fötterna och i luftrummet.

Trent Alexander-Arnold 6
Gjorde återigen en bra insats och fortsatte på sin fina formkurva. Stängde ner både Garnacho totalt. Fick flytta upp på mittfältet med 30 minuter kvar. Kunde ha varit lite mer skärpt i de avgörande lägena offensivt.

Ibrahima Konaté 7
Bra insats av fransmannen i Joel Matips frånvaro. Han och van Dijk hade Höjlund i fickan hela matchen. Tog fram bollen fint i banan många gånger. Inget att klaga på.

Virgil van Dijk 8
Matchens lirare, utan tvekan. Det är bara att inse att Virgil van Dijk är tillbaka i gammal storform igen. Stora dansken Rasmus Höjlund såg ut att vara en liten pojke jämfört med holländaren. Farlig på fasta situationer matchen igenom.

Kostas Tsimikas 6
I Robertsons frånvaro har Tsimikas fått chansen. Han har stått för blandade insatser men idag gjorde han en stabil match. Såg inte ut att ha några som helst problem med Antony på kanten, vilket dock möjligtvis säger mer om Antony än Tsimikas.

Wataru Endo 7
Fick chansen från start, vilket förvånade en del. Men med Mac Allister borta verkar Endo ha gjort platsen till sin. Var en av de bättre på planen. Vann mycket boll och fördelade spelet bra. Fick spela 90 minuter vilket säger en del om vad Klopp tyckte om japanens insats.

Dominik Szoboszlai 4 (ut 61’)
En av de svagare matcherna i den röda tröjan. Tog mycket felbeslut i avgörande lägen. Passade när han borde ha skjutit, sköt när han borde ha passat. Har varit lite sämre senaste månaden och Klopp har plockat av honom tidigt i flertalet matcher. Oroväckande.

Ryan Gravenberch 6 (ut 61’)
Bra insats av Gravenberch idag. Hela tiden spelbar och skicklig med bollen. Har en förmåga att verkligen kunna transportera bollen som de andra mittfältarna saknar. Tvingades tyvärr utgå skadad efter en timmes spel.

Mohamed Salah 5
Försökte som vanligt med mycket men idag utan resultat. Man har blivit van vid en viss nivå på Salahs insatser vilket gör att man alltid blir besviken när han går mållös. Godkänd, absolut inte mer.

Darwin Núñez 4 (ut 78’)
Har inte gjort mål på tio matcher nu. Det är inte bra nog. Han vill mycket men får för tillfället inte ut någonting. Bör kanske få någon match på bänken framöver för att kunna hitta tillbaka. Långsiktigt kommer det bli bra.

Luiz Diaz 5 (ut 78’)
Relativt slätstruken insats från Diaz idag även om han stundtals blixtrade till. I Jotas frånvaro behövs det bättre insatser från de offensiva spelarna. Att få i gång vänsterkanten är nödvändigt om Liverpool ska vara med på riktigt.

Inhoppare:

Cody Gakpo 5 (in 61’)
Kom in på mittfältet och bidrog med fysik. Värderade likt alla andra dåligt i sista tredjedelen. Dags att låta Gakpo starta som nia mot Arsenal?

Joe Gomez 5 (in 61’)
Byttes in för att kunna flytta på Trent på mitten. Stod för en okej insats. Kom runt på kanten men lyckades sällan pricka rätt spelare i boxen.    

Harvey Elliott - (in 78’)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Curtis Jones - (in 78’)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Virgil van Dijk.

 

Johan Olsson2023-12-17 20:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool