Spelarbetyg efter Liverpool - Newcastle 1-1

Liverpool höll på att komma undan med blotta förskräckelsen, men lyckades sjabbla bort det också. “Mentality giants” har blivit “mentality midgets”. Här kommer spelarbetygen från matchen..

Alisson 3
Var snabbt ute och med på många av Newcastles halvchanser i första halvlek. Räddade oss flera gånger, och hade ingen chans på 1-1 målet.

Trent Alexander-Arnold 3
Flera fina passningar till anfallet, som tyvärr inte kunde avsluta dem. Newcastle hittade mycket ytor bakom honom, men tycker inte det är hans fel. Trents roll är väldigt offensiv, och då behöver han understöd från mittfältet när han trycker fram så mycket. Ytorna bakom honom var alltså mer ett strukturellt problem än individuellt. Höll även på att göra årets mål.

Fabinho 2
Otroligt svårbedömd insats. Missade en del i markeringsspelet och gav Newcastle ett antal farliga lägen. Men samtidigt bidrar han med mycket i passningsspelet. Helt rätt att ta det gula i slutet.

Ozan Kabak 3
Var lite orolig över Kabak i början när han efter 17 minuter redan hade ett gult, samtidigt som han verkade ha det tufft med Saint-Maximin. Men han klarade av det galant och gjorde tillslut en bra match.

Andrew Robertson 2
Släppte förbi Murphy på kanten lite för enkelt ett par gånger. Svag defensivt. Erbjöd en del offensivt, men kunde inte bidra med något avgörande. Fin soloräd.

Thiago 3 (Ut 72)
Han har blandat och gett så här långt i sin Liverpool-karriär. Det här var en bra match, speciellt i första halvleken.

Gini Wijnaldum 1
Lyckas inte riktig göra något avtryck på matchen. Spelade han ens? Var liksom inte dålig, men man märkte knappt av honom. Försvarade bollen bra ett antal gånger, men gav även bort den onödigt vid några tillfällen. Kanske inte var en etta egentligen, men var tvungen att ge någon underkänt för min egen mentala hälsa.

Mohamed Salah 3
Ibland kan man gräma sig över att han missar lite för mycket lägen, eller ibland tar en för många tillslag innan han slår den avgörande passningen. Men helvete vilken klasspelare han är. 1-0 målet är så mycket världsklass det kan bli. Den vändningen och avslutet i ett är det inte många andra spelare i världen som behärskar. Är sedan generellt bra i spelet, fastän han borde gjort minst ett mål till.

Diogo Jota 2 (Ut 58)
Var bra i spelet, men lyckades inte med det avgörande. I andra halvlek ser han ointresserad ut. Helt rätt att byta ut honom.

Roberto Firmino 2
Väldigt hög nivå i första halvleken. Bjöd på flera delikatesser, bland annat passningarna fram till Salah och Jota. Var även aktiv i presspelet och vann ett antal bollar högt upp i planen. Sänkte sig enormt i andra däremot. Gav bort bollen flera gånger och såg inte riktigt intresserad ut.

Sadio Mane 2
Det vill sig inte riktigt just nu. Borde gjort ett par mål, men det ser inte ut som att han själv tror att han kommer göra mål när han hamnar i farliga lägen. Snudd på en etta, men ett gediget arbete i presspelet räddar honom.

James Milner 3 (In 58)
Stabiliserade upp försvaret enormt. Innan han kom in hittade Newcastle konstant in i ytan mellan Fabinho och Trent, efter Milners intåg lyckades mittfältet hjälpa till och stänga till där.