Spelarbetyg efter Liverpool - Norwich City 3-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Norwich City 3-1

Liverpool slog Norwich efter att ha vänt 0-1 underläge till 3-1 på Anfield. Här kommer dagens spelarbetyg:


Alisson Becker 6
Speciell match för målvakten. Kan inte göra något på Norwich mål och ur ett rent målvakts-perspektiv får han inte göra så mycket mer i dagens match. Står dock för en helt avgörande assist till Salahs 2-1 mål. Lite besviken att han inte var först framme och firade, som han gjorde mot Manchester United.

Joe Gomez
Något jag redan tyckte vi kunde se för tre år sedan är att Gomez inte funkar som högerback i det spelet Liverpool vill spela. Har inga större bekymmer i det defensiva arbetet, även om han inte glänser. Problemen ligger i det offensiva, där han i och för sig försöker, men är alldeles för begränsad.

Joel Matip 5
Får lite snöpligt ta på sig målet efter att hans styrning ställt Alisson. En tuff match för kameruniern som absolut inte gör bort sig, men som idag inte var lika säker som vi brukar se honom.

Virgil van Dijk 6
Ännu en stabil insats av holländaren som sakta men säkert kommer tillbaka i formen han hade innan skadan. Genomgående säker varje gång han sätts på prov, även om det är vid betydligt färre tillfällen än hans mittbackskollega. 

Kostas Tsimikas 7
Tycker Tsimikas imponerar mer och mer för varje match han spelar. Även om jag håller Robertson förre i hierarkin är greken där och flåsar honom i nacken. Konstant med i offensiven och stabil defensivt. 

Jordan Henderson 7
Hade likt sina mittfältskollegor svårt att få grepp om matchen den första timmen. När Thiago kommer in lyfter sig Henderson rejält. Står för en mycket vacker framspelning till Luis Diaz.

Alex Oxlade Chamberlain ut 62´ 4
Nej idag var inte The Ox dag. Hade svårt att uträtta något under timmen han spelade. Likt i veckan mot Inter gjorde Jurgen Klopp rätt byten och frågan är om Oxlade borde blivit utbytt tidigare.

Naby Keita ut 60´ 5
Ingen fantastisk insats, men inte heller svag. Vinner en del boll men hade svårt att uträtta något när han väl tagit sig till sista tredjedelen. Likt Ox utbytt efter en timme, vilket ändå får ses som rätt beslut med facit i hand. 

Mohamed Salah 7
Liverpools egyptier var livlig som vanligt och borde/kunde ha gjort mer än ett mål idag. Har ett par avslut som var värt ett bättre öde samtidigt som han nog borde spelat bollen vid ett par andra tillfällen. Avgör matchen med sitt 150:e mål i Liverpool-tröjan.

Sadio Mané 7
Som han har väntat på den där cykelsparken. Försökte senaste mot Inter och vill minnas att att han även testat ett par gånger tidigare i år. Även om det inte riktigt är den gamla Mané vi ser tycker jag detta var en av hans bättre insatser på länge.

Luis Diaz ut 90´ 8
För varje match Diaz spelar blir jag mer och mer imponerad av vårt nyförvärv. Känns som att han spelat i Liverpool hela sitt liv med hur snabbt han klickat med övriga fronttrion. Fick välförtjänt göra sitt första mål för Liverpool och om det lilla vi sett av colombianen är någon indikation inför framtiden vågar jag lova att det kommer bli många fler.

Thiago in 62´ 6 
Kommer in och tar tag i mittfältet. Glänser inte något överdrivet men bidrar med ett lugn och stabilitet som saknades när han inte var på plan.

Divock Origi in 62´ 6
Tycker belgaren gör ett piggt inhopp. Gör inget av målen men är delaktig i att det offensiva spelet förbättrades. 

Takumi Minamino in 90´ N/A
Spelade för kort för att betygsättas

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden.se: Luis Diaz

Rasmus Hjortling Olofsson2022-02-19 18:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool