Spelarbetyg efter Liverpool – Rangers 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool – Rangers 2-0

Liverpool ställde upp offensivt i Champions League när Rangers kom på besök till Anfield. Uppställningen speglade även matchbilden, lägen skapades och matchen skulle ha dödats tidigare men jobbet gjordes och en bekväm seger togs under tisdagen.

Alisson 7
Har mer eller mindre inget att göra i 83 minuter. Sedan smäller det till med två skott på kort tid, och det finns något fruktansvärt imponerande i att vara bäst när det gäller. Det första räddar han och får även hjälp av Tsimikas så inte returen trillar dit, medan den andra är enbart hans förtjänst.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 93’)
Inledde med pigga kombinationsspel på högerkanten med både Salah och Henderson, fick sedan stänka dit en frispark med den magnifika högerfoten innan han fick ”skola” om under match till en defensiv roll. Skyddas av Matip och blir inte satt på några större prov i defensiv riktning.

Joel Matip 8
Han och mittbackskollegan har mer eller mindre gjort allt rätt i dagens match. Den offensiva pressen har vunnit boll under flera tillfällen, och Matip har även bidragit med älgkliven i offensiv riktning och det är fruktansvärt kul att se.

Virgil van Dijk 7
Inledningsvis kan samma mening för Matip appliceras på van Dijk. Även nära på ett par hörnor men där den sista procenten för mål eller assist saknades. Gör mer eller mindre allt han kan, men matchen bjuder inte in till mer än detta.

Kostas Tsimikas 7
Får agera den offensiva ytterbacken under stora delar av första halvlek och hittar ett bra samspel med Díaz på kanten. Men lite likt andra på planen idag så saknas det lilla sista i den sista tredjedelen. Den andra halvleken blir inte mycket till match men han räddar även ett reduceringsmål när han förhindrar Fashion Sakala att raka in en enkel retur.

Jordan Henderson 8 (ut 69’)
Gör mycket bra under den första halvleken. Skärpan är på från start och han är rejäl med boll och i defensiv riktning. Håller spelet till en nivå han klarar av och då gör han det väldigt bra. Blir lite tröttare i andra halvlek, tappar intensiteten och blir således även utbytt. Gör en mycket bra match på det stora hela.

Thiago 5 (ut 80’)
Har en ovanligt svag första halvlek med slarv i både bollbehandling, passningar och försvar. Kommer inte alls upp i den nivå vi är vana att se. Lite samma visa även i andra halvlek och det kändes som att han allt för ofta hamnade fel, förhoppningsvis bara en ”freak accident”.

Mohamed Salah 7
Jag förundras av att Salah inte hamnar mer centralt med tanke på alla positionsbyten som sker i offensiv riktning. Bortsett från det ligger han snäppet bakom anfallslinjen och agerar mer framspelare än målskytt, vilket han gör bra men jag hade gärna sett en mer offensiv Salah. I den andra halvleken tar han för sig lite mer, får sätta dit en straff och har ett par tama avslut. Inte den bästa matchen, men långtifrån den sämsta.

Diogo Jota 6 (ut 69’)
Är överallt och ingenstans, typ. Spelar 10:a, 9:a och vinge men har inte fått ut något nämnvärt under den första halvleken. I andra halvleken får han ett jätteläge men Allan McGregor gör en fantastisk räddning. Svårbedömd.

Luis Díaz 8
Hittar fina kombinationer med Tsimikas och Núñez och vågar ta för sig med sin bländande teknik, men med risk att låta som en papegoja så saknar även han det lilla sista för att göra aktionerna fulländade. I andra halvlek fortsätter den fina tekniken och en liten utdelning får han även när han ordnar straffen. Tycker att han är den mest framstående spelaren på plan.

Darwin Núñez 5 (ut 80’)
Var en bra och stabil uppspelspunkt inledningsvis, och vann även frisparken Trent senare förvaltade, men sedan tenderade Darwin att söka sig ut på kanten och väl där hade han svårt med både bollbehandling och passningar. När han sedan söker sig tillbaka centralt skapas farligheterna igen med briljanta löpningar, men den sista skärpan är inte där. I andra halvlek blir han mer central och skapar även en hel del, och trots att det såg snäppet bättre ut spelmässigt än tidigare så saknas kvalité i passningar och avslut och till sist är slutprodukten det viktiga för anfallaren. 

Roberto Firmino 6 (in 69’)
Kommer in och får ett par minuter för att hålla sig matchfräsch, matchen är död och begravd under hans 20 minuter på plan och kan således inte sätta någon större prägel på matchen.

Fabinho 6 (in 69’)
Likt hans landsman blir det inte mer än nerjogg. Vinner bollen vid ett tillfälle och gör varken mer eller mindre.

Harvey Elliott - (in 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Milner 6 (in 80’)
Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas, men tacklingen på Colak var vacker nog för att han ska få sin obligatoriska sexa.

Joe Gomez - (in 93’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Luis Díaz
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-10-04 23:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool