Spelarbetyg efter Liverpool - Real Madrid 0-0 (1-3)

Spelarbetyg efter Liverpool - Real Madrid 0-0 (1-3)

Liverpool är ute ur Champions League efter att de inte lyckades bryta ner Real Madrid. Här kommer spelarbetygen från matchen...

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Alisson 2
Gör en upp och ner insats. I vissa aktioner håller han oss kvar i matchen, men i andra ser han lite tveksam ut. 

Trent Alexander-Arnold 3
Mycket bättre än senast i Madrid. Håller Vinicius relativt tyst och bidrar med en del i offensiven. Borde haft minst en assist. 

Nathaniel Phillips 3
Ifall det är någon kritik man kan ha gentemot Phillips är det just hans passningsspel. Och idag visar han upp ett fantastiskt register. Han slog svepande bollar ut till kanterna, och bröt linjer med delikata passningar. Lägg därtill ett gediget duellspel så har du en mycket fin insats. 

Ozan Kabak 2 (Ut 60)
Borde haft en hockeyassist efter den magiska passningen fram till Mané efter bara ett par minuter. Gör inga direkta fel, men är inte lika bra som sin mittbackskollega. 

Andrew Robertson 2
Inledde matchen starkt tillsammans med Mané på sin vänsterkant, men rätt kvalité i de avgörande lägena lös med sin frånvaro. Hade inte mycket att göra defensivt.

Fabinho 2
Styr och ställer som vanligt. Blev då och då lite för bekväm i passningsspelet då han gärna spelade kort istället för att hitta öppnande passningar. Tog även klivet ner i backlinjen när Kabak klev av och gjorde det bra.

Gini Wijnaldum 2
Bidrog med flera fina aktioner offensivt, bland annat då han vände bort Kroos och spelade fram till Mané. Lite väl slarvig ibland. 

James Milner 3 (Ut 60)
Visade klart och tydligt varför han tog en plats i startelvan. Startade med en extrem frenesi och bidrog till en intensitet som tyvärr inte kunde upprätthållas när han klev av. Helt galet att Milner fortfarande kan bidra till detta lag, men det gör han verkligen. 

Mohamed Salah 2
Spelar väl egentligen som en trea, men eftersom han inte gör något mål kan jag inte mäkta med att ge honom det. Borde gjort mål redan efter ett par minuter, och hade flera andra halvchanser att göra upp för den missen. I slutet av matchen blir han vårt enda hot och lyckas faktiskt vaska fram ett antal farliga lägen. 

Roberto Firmino 2 (Ut 82)
Gör ett stort jobb och har spelat upp sig de senaste matcherna. Men det saknas fortfarande kvalitet i den sista aktionen, passningen, eller avslutet. 

Sadio Mané 2 (Ut 82)
Startade matchen starkt och hade ett stort övertag på Valverde. Svalnade tyvärr av desto längre matchen gick och i slutet är han nära att få underkänt. Tycker kroppsspråket talar väldigt starkt just nu. Det ser inte riktigt ut som att han vill vara på planen. 

Diogo Jota 2 (In 60)
Vad ska man säga. Tar sig fram till ett farligt läge, men bidrar inte med något avgörande. 

Thiago 2 (In 60)
Tycker att hans intåg dödar intensiteten. Så fort han fick bollen så var det fyra-fem touch på bollen innan den släpptes vidare, och tyvärr så slogs den bollen ofta bort. 

Alex Oxlade-Chamberlain (In 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Xherdan Shaqiri (In 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Nathaniel Phillips

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-04-14 23:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool