Spelarbetyg efter Liverpool-Real Madrid 2-5

Efter en magisk början gick det verkligen troll i bollen. Våra två fina försvarsnollor blåstes all världens väg och vi var tillbaka i det miserabla försvarsspel som vi har sett alltför mycket av denna säsong. Det blir inga höga spelarpoäng idag.

Alisson Becker 5
Vi vet att Ali är en fantastisk målvakt, han har räddat många poäng åt oss denna tunga säsong, men har han någon svaghet är det att han kan bli övermodig i spelet med fötterna. Det visade han prov på idag. Väldigt tungt med fem insläppta mål, dom fyra övriga kunde han inte göra mycket åt. Men hans misstag skapade det ras som sedan kom att ske.

Trent Alexander-Arnold 6
Trent gjorde en bra insats. Han var kreativ och höll oftast Vinicius Junior i schack. Det finns andra syndabockar vid Vinicius två mål. Men det hjälper inte om enstaka spelare är bra när andra ställer till det och kollektivet svajar.

Joe Gomez 3 (ut i 73:e minuten)
Joe var inblandad i tre av baklängesmålen. När Vincious gjorde 1-2 hade han tre röda runt sig och Joe skulle gått på men backade istället. I början av andra halvlek ordnade han frisparken som gav 2-3 och styrde sedan in 2-4. Ingen bra dag på jobbet. Utbytt i 73:e minuten.

Virgil van Dijk 5
Försvarchefen var inte den stora syndabocken, men han fick inte heller styrning på försvaret. VvD är dock tillbaka, det ska vi vara glada för.

Andy Robertson 5
Jobbade hårt och täckte sin vänsterflank i vanlig ordning. Räddade en farlig situation med en strålande täckning på tilläggstid i första halvlek. I andra halvlek mattades han liksom hela laget.

Jordan Henderson 4
Vår kapten började bra, löpte mycket och täckte inledningsvis upp bra på Real Madrids farliga vänsterkant, men sedan rann det till på just den kanten. Hendo såg ut som en 33-åring.

Fabinho 3
Det går långsamt för Fabbe. Han räckte inte till i denna match. Fabbe tappade bollar och position och vi tappade mittfältet.

Stefan Bajcetic 5 (ut i 85:e minuten)
Stefan såg lite "starstrucked" i början men tog sig in i matchen med bra teknik, brytningar och bra passningar. Var återigen den bästa av mittfältarna, vilket inte var svårt denna gång. Utbytt i 85:e minuten

Mohamed Salah 6 (Man of the match)
Började fantastiskt, med en suverän framspelning till Darwin. Påpasslig vid 2-0 och var nära att göra 3-1 strax efter 2-1-målet. Mo gjorde livet surt för David Alaba som sedan gick ut skadad. Mo mattades när baklängesmålen började trilla in. Men ska någon vara "man of the match" är det Mo.

Cody Gapko 6 (ut i 64:e minuten)
Cody såg under långa stunder bra ut i Firminorollen. Det var han som stressade fram den tillbakapassning som Thibaut Courtois klantade till. Han jagade, pressade och skarvade. Men mattades när allt började rasa.

Darwin Nüñez 6 (ut i 64:e minuten)
En grym löpning och klack vid 1-0-målet. Han jobbade hårt i vanlig ordning, men det var varken hans eller Liverpools match.

Roberto Firmino (in i 64:e min) 5
Det var nog inte så roligt att komma in i 2-4-underläge, men det var roligt att se Firre på planen.

Diogo Jota (in i 64:e minuten) 5
Det var nog inte så roligt att komma in i 2-4-underläge, men det var roligt att se Jota på planen.

Joël Matip (in i 74:e minuten) 5
Kom in i ett hopplöst läge och såg tryggare ut än Joe.