Spelarbetyg efter Liverpool – Shrewsbury Town 4-1

Liverpool gick in i FA-cupens tredje runda mot League One-laget Shrewsbury Town. Efter en vecka med corona hit och corona dit var det en blandning mellan ungt och rutinerat som tog sig vidare efter 4-1 på Anfield. Liverpoolsweden ger er spelarbetygen efter matchen:

Caoimhin Kelleher: 5
Hade inte sin mest aktiva dag på jobbet, släpper in ett mål och är lite osäker med fötterna från och till. En femma är i det hårdaste laget men kan inte motivera högre.

Conor Bradley: 7
Lite sent ute i pressen vid Shrewsburys ledningsmål men ser fortsatt pigg ut offensivt. Får en assist till sitt namn, men är främst defensiven som måste bättras om han ska utvecklas till en seniorspelare.

Ibrahima Konaté: 6
Alldeles för passivt vid Shrewsburys mål och säljer Kelleher. Spelar upp sig i andra halvlek och får även han en assist till sitt namn.

Virgil van Dijk: 6
Hade en farlig nick och var överlägsen i offensivt straffområde. Även stabil i defensiven men har ett par tveksamheter som inte är allt för vanliga. Godkänt från van Dijk men inte mycket mer än så.

Andrew Robertson: 6 (ut 92’)
Tillbaka efter ett par veckor med coronauppehåll och avstängning. Bidrar med sina sedvanliga offensiva löpningar. Fick en smäll i slutskedet innan han gick av men förhoppningsvis inget allvarligt för vår skotske maskin.

Tyler Morton: 7 (ut 93’)
Den bästa unga spelaren på plan. Morton går från klarhet till klarhet och ser så lugn ut med bollen. Visserligen mot Shrewsbury men han har gjort stabila insatser i både Premier League och Champions League och med rätt coachning (som vi har) kan han utvecklas till en riktigt bra mittfältare.

Fabinho: 8
Matchens bästa spelare i en rätt trött match. Två baljor till sitt namn och man får gissa att ”Fabbe” står som straffskytt fram till Salahs återvändo. Kunde fått en 9:a eller rent av en 10:a men till följd av motståndet blir det en 8:a.

Elijah Dixon-Bonner: 6 (ut 64’)
Om inte det bästa namnet i Liverpool så åtminstone däruppe. Gör en bra dryg timme och håller sitt spel simpelt på mitten och avslutar första halvleken till vänster. Kan få fler minuter framöver i cuperna. Stark 6:a.

Kaide Gordon: 7 (ut 81’)
Den offensiva spelaren som man hoppas kan bli nästa ”Golden Boy” för detta Liverpool. Får trycka in ett mål och är aktiv med sina fötter i första, blir lite mer ”loj” i andra men en bra insats av den unge yttern.

Max Woltman: 5  (ut 46’)
Fick i väg ett skott i första halvlek där han i övrigt blev osynlig och hade det svårt att komma in i matchen. Fick lämna för Minamino i andra.

Curtis Jones: 6
Bytte lite positioner med Dixon-Bonner och skapade oro I Shrewsbury-försvaret med sina direkta löpningar men ska krävas mer av en så rutinerad ungdom mot ett svagare motstånd. Viktiga minuter efter skada och ska vara med och slåss om platserna i de tuffare matcherna.

Takumi Minamino: 5 (in 46’)
Inte lika het i FA-cupen som i ligacupen. Kom in och hade det svårt att komma in i macthen, bidrog inte med något särskilt och får ett lite svagare betyg i dag. Ser framemot hans hat-trick mot Arsenal i ligacupen i stället.

Roberto Firmino: 6 (in 64’)
Kommer in och gör ett fint klackmål, och oj så viktigt det känns med Firmino i protokollet för månaden framöver. Man blir glad när ”Bobby” gör mål, men i övrigt inte jättemycket att skriva hem om. 30 minuter under bältet för perioden framöver.

Melkamu Frauendorf: - (in 81’)