Spelarbetyg efter Liverpool - Sparta Prag 6-1

Ny överkörning av Sparta Prag och 11-2 totalt sett över två möten. Här är redaktionens betyg efter krossen på Anfield.

Caiomhin Kelleher 6
Rätt sysslolös under kvällen. Kan inte göra särskilt mycket åt reduceringsmålet strax innan pausvilan, även om det möjligtvis går att ifrågasätta det faktum att han kommer ut så snabbt i den situationen när Endo ändå lyckas störa Birmancevic rätt mycket i avslutsläget. Var nära att spela fram Salah till ett friläge med en klassisk Alisson-utspark men bollen stack precis iväg för egyptiern.

Conor Bradley 7
Som vanligt bra både i defensiv såväl som offensiv riktning. Riktigt vass i en-mot-en-situationer där han ofta vinner boll.

Joe Gomez 6 (ut 46´)
Tillbaka som mittback på tillfällig basis. Skötte det bra även om han inte hade den allra mest hektiska dagen på jobbet. Visade prov på sin fina passningsfot när han hittade Nunez med en lång, svepande crossboll i djupled. Gjort en jättefin säsong, vilket han också fick betalt för när han under dagen presenterades i Gareth Southgates trupp för den kommande landslagssamlingen.

Jarell Quansah 7 (ut 66´)
Fortsätter att hålla en hög klass i försvarslinjen. Svårpasserad, stark och bra i huvudspelet, något som tre av tre vunna nickdueller vittnar om. Är också väldigt bolltrygg och dessutom skicklig i det längre passningsspelet, likt en viss Virgil van Dijk.

Andy Robertson 6
Har ett sånt driv i spelet hela tiden. Fick en halvlek som vänsterback och en även en på den ovanare mittbackspositionen. Hade inte särskilt mycket att hantera, framför allt inte i den andra halvleken. Stod för en bra prestation.

Wataru Endo 7 (ut 46´)
Anfallet som leder till Nunez 1-0-mål tidigt i matchen kommer efter en ny, klockren bollvinst på mittplan från japanen. Låg sedan längst ned av alla vid reduceringsmålet. Reagerade lite sent och hann aldrig tillbaka för att störa Birmancevic tillräckligt. I övrigt totalt fyra återerövringar av bollen och 96 i passningsprocent. Solid insats.

Dominik Szoboszlai 8
Pigg insats från ungraren. Fick 90 välbehövliga minuter efter skadefrånvaron och jobbade effektfullt både defensivt och offensivt i vanlig ordning. Stod även för både en assist och ett mål.

Bobby Clark 9 (ut 74´)
Ytterligare en start för 18-åringen. Får göra mål direkt, sitt första för klubben, efter att den höga pressen blev för mycket för Sparta Prag att hantera. Är sedan aggressiv själv när han vinner boll strax efter som leder till Salahs mål. Skapar även sig själv ett kanonläge när han är nära att göra ett andra mål.

Mohamed Salah 9
Första starten sedan nyårsdagen och han var onekligen på spelhumör. Först assisterade han till Clarks mål, sedan gjorde han själv 3-0-målet och strax efter assisterade han Gakpo till nästa mål. I andra halvlek stod han sen för sin tredje assist när han hittade fram till Szoboszlai. Hans mål i matchen innebär också att han blir historisk som den första spelaren någonsin i klubbens existens att göra åtminstone 20 mål i sju raka säsonger. Lyckades med mer eller mindre varje aktion under kvällen och kunde, med lite mer skärpa framför mål från exempelvis Nunez, agerat framspelare till ytterligare mål. Men ändå, två starter i år och totalt nio mål + assist från honom, hyfsat.

Darwin Nunez 7 (ut 46´)
Efter två mål i det första åttondelsfinalmötet var han pigg och hungrig efter mer. Det tog bara sex och en halv minut ungefär sen hade uruguayanen skrivit in sig i målprotokollet. Står sen för en grov miss precis framför mål, som tur var vid läget 4-0 och inte riktigt i något kritiskt läge. Hade utöver det ett par otroliga passningar till Salah.

Cody Gakpo 8
Det märktes att han var spelsugen i dag. Ständigt involverad i spelet och hittar ofta lediga ytor. Blir målskytt när han slår sin försvarare för att komma först till bollen och kunna styra in den i mål. Ökar sedan på sin målskörd med en elegant klack på Elliotts distansskott. Uppe i 13 mål nu i alla tävlingar, fin siffra.

Inhoppare:

Kostas Tsimikas 6 (in 46´)
Bra inhopp av greken. Vann det mesta av duellerna.

James McConnell 6 (in 46´)
Fortsätter att få mycket förtroende av Klopp och gör det bra varje gång han spelar, även om just det här kanske var en svår match att komma in och sätta några avtryck på från hans position.

Harvey Elliott 7 (in 46´)
”Hittade” Gakpo vid 6-1-målet med vad som såklart egentligen var ett avslut. Nära att göra ett själv men den gången stod Vindahl i vägen. Fortsätter som han gjort den senaste tiden och spelade fotboll på en oerhört hög nivå. Ger även precis allt i exakt varje situation. Lite anmärkningsvärt tyckte jag ändå det var att han inte blev uttagen i landslagstruppen, för så bra har han varit den här säsongen.

Virgil van Dijk 6 (in 66´)
Vann varje luftduell, slog några fina crossbollar och var allmänt bra som vanligt.