Spelarbetyg efter Liverpool - Tottenham Hotspur 2-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Tottenham Hotspur 2-1

Curtis Jones var bäst på plan när Liverpool segrade på stopptid i toppmötet med Tottenham Hotspur.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänt
1 - Underkänt 

Alisson Becker 3

Sattes inte på jättestora prov då Bergwijns båda chanser antingen tog i stolpen eller studsade utanför. Kunde inte gjort mycket på Sons 1-1. Bra spelförståelse när han rusade ut och avstyrde ett potentiellt friläge i den andra halvleken. 

Trent Alexander-Arnold 4

Följde upp en direkt svag insats mot Fulham med en kraftigt förbättrad sådan ikväll. Bra leverans från sin högerfot och ett gediget defensivt arbete. 

Rhys Williams 3

Fick göra Premier League-debut mot ligaettan och klarade sig galant. En feltajmad stötnick när Bergwijn sprang sig fri med Alisson men i övrigt i stort sett felfri. Lugn och trygg i passningsspelet och värderade bra i närkampsspelet. Var dessutom nära att noteras för en assist, skulle Mo Salah ha konverterat på sitt friläge i den andra halvleken. 

Fabinho 3

Gjorde ett bra jobb med att hålla unge Williams i handen och stod upp bra mot Harry Kane. Förlorade nickduellen som ledde fram till Bergwijns andra friläge, vilket drar ned betyget något. 

Andy Robertson 4

Ett ordentligt hot från sin vänsterkant matchen igenom, men kanske framför allt under Liverpools första 30 minuter, där han var ett lite bättre Mo Salah-avslut från en assist. Skulle dock få poängen till slut när han slog hörnan till Bobby Firminos avgörande 2-1-mål i den 90:e minuten. 

Jordan Henderson © 4

En av lagets bästa spelare i den första halvleken. Har lite i smyg utvecklats till en högklassig passningsspelare på senare år och styrde och ställde på ett dominant Liverpoolmittfält. 

Gini Wijnaldum 4

Studsade verkligen tillbaka efter en svag insats mot Fulham i helgen. Dominant liksom resten av sina mittfältskollegor i den första halvleken och mer involverad i offensiven än senast mot The Cottagers. 

Curtis Jones 4

En av få som höll måttet i helgen och följde upp med ännu en imponerande insats ikväll. Blott nitton år gammal men ser så otroligt lugn ut i alla situationer. Droppar ned och hjälper till att bygga upp spelet, kombinerar med fronttrion och lirkar sig ur pressade situationer. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Liverpool sitter på guld! 

Sadio Mané 4

Hade stundtals svårt mot Serge Aurier som gjorde ett bra defensivt jobb på sin högerkant men jobbade sig in i matchen och ställde till med oreda i Spurs-försvaret. Nära en fullträff men ribban stod i vägen. 

Roberto Firmino 4

Testade Lloris med ett par tre finurliga avslut och var påhittig på den offensiva tredjedelen. Avgörandet i den 90:e minuten bör göra gott för brassens självförtroende. 

Mohamed Salah 4

Stod för en riktigt stark första halvlek där han, utöver sitt märkliga 1-0-mål, sniffade upp ytor i straffområdet och hade bud på fler mål. Delad skytteligaledare med Son Heung-min och Dominic Calvert-Lewin

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Curtis Jones
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-17 00:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool