Anfield, 2022-04-27 21:00

Liverpool - Villarreal
2 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool - Villarreal 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Villarreal 2-0

Här kommer spelarbetygen efter säsongens sista Champions League-match på Anfield.

Alisson Becker 5
Han kanske deltog för lite i spelet för att ens betygsättas. Han får en femma för sin närvaro.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 81)
Jag har skrivit något liknande förut, men det är värt att nämna igen. Så sent som i höstas så var Trent en playmaker som sattes på en kant. Nu ser han allt mer ut som en skolad högerback med ett tillslag som påminner om det Beckham en gång hade. Han är stark både offensivt och defensivt idag.

Ibrahima Konaté 8
Han såg inte lika valpig ut idag som han så ofta har gjort under tidigare matcher. Fransmannen var otroligt bra i positioneringsspelet och i beslutsfattandet.

Virgil van Dijk 8
Han är bäst i världen på sin position. Han står för en klassisk VVD-prestation idag.

Andrew Robertson 7
Han jobbar hårt, vinner boll, stänger sin vänsterkant och hotar i offensiven. Det är synd att skotten hamnar på fel sida vid Trents crossbollsinlägg när hans killerinstinkt träder fram.

Fabinho 8
Han är en slugger, Fabinho, och det behövs i ett lag som är fullspäckat av elegans. Brassen står för en mängd bollvinster ikväll – varpå säkerligen några utav dom kommer hamna i diverse Youtube-klipp.

Jordan Henderson 7 (ut 72)
Jag håller inte med Hasse Backe om mycket men att Hendo är underskattad skriver jag under på. Om det är Thiago som trummar på trumsetet så är Henderson den som står i ett hörn med en bas och ser cool ut. Han bidrar minst lika mycket till spelets rytm, så även idag.

Thiago Alcantara 7
Det ser ut som Thiago får en ren träff på bollen oberoende vart på bollen han faktiskt träffar och vart kroppen befinner sig. Spanjoren varvade ikväll mellan att agera quarterback och dörröppnare. Han drog även i väg en missil i slutet av första halvlek som förtjänade ett bättre öde.

Mohamed Salah 6
Han står för en magnifik assist och han borde ha fått en straff med sig när han gjordes ner i straffområdet under utdelningsminuterna. Känslan är fortfarande att det är något som saknas.

Sadio Mané 7 (ut 73)
Han gjorde ett mål och en annan dag så hade nog senegalesen noterats för ett hattrick med målchanser som han fick.

Luis Diaz 6 (ut 81)
Han är väldigt bra med boll och han rycker ifrån sina motståndare som att det vore koner. Det finns en liten avsaknad av slutprodukt och nytillskottet hamnar ofta en meter fel här och där. En försäsong och det där kan bli något mycket speciellt.

Naby Keita (in 72)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Diogo Jota (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Joe Gomez (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Divock Origi (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Fabinho

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-04-27 23:53:00
Author

Fler artiklar om Liverpool