Spelarbetyg efter Liverpool - Watford 2-0

Liverpool slog Watford när ligaspelet återupptogs efter landslagsuppehållet. Här följer spelarbetygen

Alisson 7
Testades inte många gånger, men de chanser Watford ändå fick räddade han. En nick på hörna i första halvlek gick rakt på, men på ett friläge senare fick han visa klass med en utmärkt räddning.

Joe Gomez 6
Extremt ojämn prestation som vikarierande högerback. Stod för överraskande många bra inlägg men ställde också flera gånger till det bakåt. Sekvensen som ledde till 1-0 målet kännetecknade Gomez insats, där han först slarvade så att Watford kunde kontra, för att sedan slå ett perfekt inlägg som Jota nickade i mål.

Joël Matip 6
Hade en del problem med att följa Van Dijks offsidelinje idag, vilket hade straffats mot bättre motstånd.

Virgil van Dijk 7
Behövde inte anstränga sig särskilt mycket. Bättre anfallare hade dock kunnat straffa holländaren idag då han stundtals stod på hälarna, men känner vi honom rätt hade han ändå full koll. Hade även en nick över på hörna.

Andy Robertson 6
Skötte defensiven tillräckligt och ville vara med och skapa saker framåt utan att få till det särskilt ofta.

Jordan Henderson 6
Ganska osynlig i första halvlek men desto mer synlig i andra. Bättre i närkampsspelet än med bollen idag.

Curtis Jones 5 (ut 62) Ingen minnesvärd insats. Jobbade på men kom inte upp i särskilt hög nivå.

Thiago Alcântara (ut 90) 7
Hade man spelat bingo på varenda gång Thiago gör en “tittfint” hade man fått ropa många gånger. Brassespanjoren hade bestämt sig för att spela på en egen nivå idag med maskerade passningar som oftast öppnade upp spelet, men som också på grund av svårighetsgraden slogs till fel adress vid flera tillfällen.

Mohamed Salah 6 (ut 69)
Hade två tunga matcher i benen från VM-kvalet och var säkerligen några procent tröttare än normalt. Gjorde det ändå helt okej och fick Watfords backlinje att jobba.

Diogo Jota 7
Den som framåt var mest delaktig och skapade flest chanser. Matchens första målskytt då han instinktivt uppfattade situationen och löpte in med rätt timing i rätt yta och tryckte in bollen med pannan. Hade ett till jätteläge i första halvlek där han fick gott om tid och sköt rakt på målvakten. Jota är väl kanske som bäst när han inte behöver tänka? Fixade även straff på slutet.

Roberto Firmino
Han är anfallare och ska ju självklart bedömas som en sådan, men i denna match såg han i stora perioder spelmässigt mer ut som en mittfältare som både pressade och drev boll bra.

Fabinho (in 62) 7
En stor injektion när han byttes in. Vann bollen flera gånger på det sättet som eldar upp publiken och var även bra i passningsspelet. Säker från straffpunkten när han satte 2-0.

Sadio Mané (in 69) 6
Fick lite mer än 20 minuter efter att i veckan skjutit Senegal till VM. Hade inte mycket att jobba med, men gjorde i alla fall jobbet.