Spelarbetyg efter Liverpool - West Ham 3–1 (1–1)

Ett steg i rätt riktning när det kommer till första halvlek, men på sedvanligt manér kliver Liverpool fram och avgör i andra halvlek. Femte raka vinsten och tre viktiga poäng i jakten på Manchester City. Redaktioner ger er spelarbetyg efter 3–1 hemma mot West Ham.

Alisson 7
Står för två riktigt bra, och viktiga, räddningar vid 0-0, 1-0. Chanslös på målet och står även för antalet fina men rutinmässiga räddningar, nedplock och passningar.

Joe Gomez 7
Är inte i närheten av Trent i offensiven, vilket visserligen är ett orimligt krav. Dock är han steg före Trent i defensiven. Stänger ner sin kant bra matchen igenom. Är mycket nöjd med den defensiva insatsen.

Joel Matip 6
Bra i luften, men svårare på marken. Både i duellspelet och passningsspelet. Inget som betyder något idag, men inget som heller indikerar på att han ska starta i ett Liverpool i det läget vi befinner oss i.

Virgil van Dijk 8
Tycker kanske att van Dijk upplevs något nonchalant, och ska inte vara tvåa på bollen när West Ham gör mål. Men sedan kollar man siffrorna och han vinner samtliga dueller på marken och nästintill allt i luften. Dessutom vass i offensiven när han nickar ner bollen till anfallarna där en av de blir en assist. Han har givit sig själv en väldigt hög standard.

Andrew Robertson 6
Kanske är det hårdaste betyget idag, och han är med och skapar i offensiven men lite för slarvig. I defensiven blir han för stissig och ger West Ham flertalet frisparkar, onödigt mot ligans starkaste på fasta.

Dominik Szoboszlai 8
Vi kommer få se många frisparkar i muren av Szobo, men när den väl går förbi då kommer vi bevittna ett otroligt frisparksmål (kolla hans pärlor med landslaget). Otrolig löpkapacitet och är stundtals magisk med bollen, samma sits som Mac Allister i duellspelet idag men kommer ”undan” mer med en offensivare roll.

Alexis Mac Allister 7 (ut 88’)
Hamnar lite i skuggan av Szoboszlai men är faktiskt på det stora väldigt bra. Saknar kanske fysiken för att vara den klockrena sexan och klart är det att han ska spela högre upp i banan. Förlorar för många dueller, men väger upp det med att vara briljant på bollen. Slår en magisk boll fram till Darwins 2–1-mål. Fotbollsgodis.

Curtis Jones 6 (ut 77’)
Blandar och ger, men är inte ens i närheten av att förtjäna den skit han får på sociala medier. Gör ett par riktigt bra aktioner och är ibland lite väl nonchalant för att vara den som ska kämpa om en plats. Jag hade önskat mer, men i min bok godkänd.

Mohamed Salah 8
Fortsätter mot nya rekord. Det går inte en match utan att Salah är med i poängprotokollet. Fixar straffen och har så mycket självförtroende att han pangar in den i mitten. Är involverad i mycket av farligheterna i offensiv riktning.

Darwin Nuñez 7 (ut 80’)
Medvetet eller ej ligger Darwin bakom straffen när han får en fin flick på ett svagt inspel som leder fram till att Mo kan rota fram en straff. Utöver det borde han gjort ett mål när han får öppen gata i straffområdet, men skillnaden är att denna säsong är det ett annat självförtroende i grabben och han får utdelning. En fantastisk passning och en elegant tå återgav ledningen till Liverpool och blev avgörandet.

Luis Díaz 6 (ut 80’)
Svår att betygsätta, tycker inte att han är dålig men han är lite för indirekt i sina aktioner. Det blir mycket start, stopp istället för att göra en gubbe och fullfölja.

Ryan Gravenberch - (in 77’)
Spelar inte tillräckligt för att betygssättas, men kommer in och vinner någon duell i straffområdet och driver upp bollen. Varken bu eller bä i ett svårt läge av matchen.

Diogo Jota - (in 80’)
Spelar inte heller tillräckligt för att betygssättas, men det ska han inte göra håll jag på att säga. Alltid bra från bänken, men svårare från start något som är ett vapen men samtidigt tråkigt när han får chansen.

Cody Gakpo - (in 80’)
Spelar för kort tid för att betygsättas, men gör nästan det defensiva bättre än det offensiva. En stark spelare som vinner dueller men idag dräller han lite väl med bollen när han kom in. Inget som påverkar nämnvärt då matchen begravs fyra minuter efter inhopp.

Wataru Endo - (in 88’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men hann med sju minuter där laget var fulltaliga vilket är kul.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Dominik Szoboszlai

TV: Anfield i extas när Nuñez gör 2-1