Spelarbetyg efter Liverpool – Wolverhampton 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool – Wolverhampton 2-0

Det som inleddes med en matchbild likt Palacematchen avslutade med en kamp. Wolves satt inte emot med mycket men Paul Tierney försökte så gott han kunde, men till sist kunde Liverpool bryta upp domarens försvar och säkra tre viktiga poäng. Liverpoolredaktionen ger er matchens spelarbetyg.

Alisson 7
Har i det stora hela inte särskilt mycket att göra, men man måste återigen lyfta fram att han i 95 procent av fallen är en trygg punkt att luta sig emot. Räddningen i den tredje minuten kan mycket väl ha varit ”matchavgörande”. Ett tidigt baklängesmål där och mjukglassen hade kunnat visa sig.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 89’)
Sätts inte på några defensiva prov, alls. Var ofta den person som satt första pressen i första halvleken och gör det han ska. Lugn och fin som alltid med fötter, mer eller mindre en rutinprestation fast ett stort lyft från de senaste veckorna.

Ibrahima Konaté 7
Skönt med 90 minuter utan skada. Visa tendenser till att han varit frånvarande de senaste veckorna men löser alla sina uppgifter. Det stora provet kommer till helgen och då var det fint med en solid match under bältet.

Virgil van Dijk 8
Kapten i 79 minuter och stark, resolut och viktig för detta försvar. Visar absolut inga svaghetstecken och får dessutom kröna insatsen med det matchavgörande målet, Viktigt för mentaliteten, inte bara för honom utan hela laget.

Kostas Tsimikas 5
Tycker att Kostas är det stora frågetecknet i dag. Svårt att komma in i matchen och visar svagheter både defensivt och offensivt. Hjälps mycket av Núñez i båda riktningarna. Kan vara i det tuffaste laget och för honom var det skönt med att avsluta med en assist.

Harvey Elliott 6
Gör en klart okej match, borde gjort mål på nick i första halvlek och hade dessutom ett bra avslut i slutet av samma halvlek. Blir inte lika involverad som han kanske behöver och försvinner mer och mer i den andra. Men ett mittfält som är bra mycket bättre än tidigare veckor.

Fabinho 7
Matchens bästa spelare i den första halvleken. Den senaste tiden har han inte varit en skugga av sig själv, men det var han i dag. Vinner mycket boll, och även i fördelaktiga positioner. Kunde ha utnyttjat en bollvinst i den första halvleken bättre, men passen till Núñez lämnade mer att önska. Lite mer anonym i andra halvleken och åker på ett asburt gult kort när han undviker ett potentiellt benbrott. Men en match i helt rätt riktning för brassen.

Stefan Bajcetic 6 (ut 79’)
Även Stefan var riktigt bra i den första halvleken. Står för en snygg brytning efter sex-sju minuter och lugnet och bollbehandlingen som denna ”junis” visar upp stundtals är magiskt. Åker även han på ett sanslöst billigt gult kort redan efter 13 minuter men kan anpassa sitt spel efter det på ett bra sätt. Försvinner lite i den andra halvleken men är lagets bästa mittfältare 2023.

Mohamed Salah 7
Har sina stunder där han ”blixtrar” till på kanten och viker in likt den gamla Salah. Men har även sina stunder när spelet inte stämmer till 100 procent. Däremot är han fortsatt imponerande i poänggörandet. 9+6 i ligan och 8+2 i CL i en säsong där han och laget har varit svaga är impinerande.

Diogo Jota 7 (ut 75’)
Har en bit upp till toppformen. Blev inte involverad i den första halvleken men visade sig viktig när tristessen i matchen byttes mot seger. Låg bakom det förmodade Núñez målet, men Tierney fortsatte att ta tveksamma beslut och tyckte att Jota bröt mot reglerna efter att ha blivit knuffad. Däremot fick han en assist när han fann van Dijk till det riktiga 1-0-målet. Skönt med spelare tillbaka mot slutet av säsongen.

Darwin Núñez 6 (ut 89’)
Tillbaka efter strulet med axeln, borde fått ett mål i sitt namn men som nämnt hade Tierney svårt att acceptera att Liverpool var bättre och ville hjälpa Wolves. I övrigt har han ett par briljanta sekvenser och hjälper Tsimikas i defensiven. En okej match från uruguyanen.

Cody Gakpo 6 (in 75’)
Tar egentligen bara med mig det fina väggspelet med Tsimikas precis innan 2-0-målet. Det gör han fint Cody.

Jordan Henderson - (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Roberto Firmino - (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Milner - (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Virgil van Dijk

TV: Liverpool tog tre poäng mot Wolves

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-03-01 23:14:00
Author

Fler artiklar om Liverpool