Spelarbetyg efter Manchester City – Liverpool 1–1
Matchens lirare tystar hemmapubliken.

Spelarbetyg efter Manchester City – Liverpool 1–1

Liverpool fick med sig en poäng från toppmötet på Etihad. Laget såg länge ut att gå tomhänta från matchen men lyckades till slut kvittera. Redaktionen ger er betygen efter matchen.

Alisson 3
Mannen som så många gånger har räddat laget, stod idag för en svag insats. Såg väldigt osäker ut i luftrummet och var genomgående under matchen slarvig med fötterna. Till hans försvar, stod han för en otrolig räddning på Fodens skott.

Trent Alexander-Arnold 8
Hade problem defensivt med Doku, vilket inte var speciellt oväntat. Det blev dock betydligt bättre i andra halvlek. Kvitterade matchen med ett briljant mål. Han kommer aldrig vara felfri defensivt, det får vi köpa. Men offensivt är det ingen ytterback i världen som är bättre. Matchens lirare.

Joel Matip 6 
Bra insats av Matip idag. Stod många gånger rätt i positionsspelet och bidrog offensivt genom att ta fram bollen på klassiskt Matip-vis. Intressant att Klopp verkar föredra honom framför Ibrahima Konaté.

Virgil van Dijk 6
Stod för en stabil insats, som vanligt. Hade relativt bra koll på Haaland, vilket möjligen är den tuffaste uppgiften i världsfotbollen. Så otroligt viktigt för laget att holländarens nuvarande form påminner om fornstora dagar.

Kostas Tsimikas 7
Är ofta väldigt ifrågasatt i Liverpool-kretsar, kanske med all rätt. Men idag förtjänar han mycket hyllningar, stod upp på ett imponerande sätt mot Foden. Skönt att få bekräftelse på att han faktiskt kan fylla rollen som Robertsons vikarie även i stormatcher. Hatten av.

Alexis Mac Allister 6 (ut 85’)
Bra insats av Mac Allister. Tycker han är bra i uppspelningsfasen där han är starkt bidragande med sina fina fötter. Har fortsatt problem defensivt, främst i duellspelet. Dags att låta han spela på en av de mer framskjutna plasterna på mittfältet?

Curtis Jones 5 (ut 54’)
Kämpade och slet som alltid. Fungerade bra i presspelet. Hade problem med beslutsfattningen och var stundtals slarvig i avgörande lägen.

Dominik Szoboszlai 5 (ut 73’)
Var likt Curtis Jones bra i presspelet och hjälpte laget mycket med sitt defensiva arbete. Hade likt Curtis Jones problem i beslutsfattningen, där han ofta värderade fel i de avgörande situationerna. Han kan bättre, det vet vi.    

Mohamed Salah 6
Hittades som vanligt i poängprotokollet, när han assisterade till Trents kvittering. Var annars anonym i spelet. Men att ständigt bidra med poäng kan man inte ta för givet. Det är ingen slump att det alltid är just Salah som är inblandad när allting avgörs.  

Darwin Núñez 5 (ut 85’)
Stod för en karaktäristisk Núñez insats. Missade en del chanser men sprang och jobbade på allt. Även om han inte stod för någon insats som går till historieböckerna är jag övertygad om att både Dias och Akanji tyckte han var jobbig att möta. Rök av någon anledning ihop med Pep efter slutsignal.

Diogo Jota 4 (ut 54’)
Blek insats av portugisen idag, utbytt tidigt mot Diaz. Syntes knappt till alls och när han väl gjorde det var det sällan i positiv bemärkelse.


Inhoppare:

Luis Diaz 6 (in 54’)
Kom in med betydligt mer energi än vad Jota visade upp. Söker ständigt upp ytterbacken och vågar utmana. Tycker han ska vara given i startelvan framöver. Han har spetsegenskaper som ingen av de andra offensiva alternativen har.

Ryan Gravenberch 6 (in 54’)
Kom in med tyngd och fysik på mittfältet. Hjälpte till med att neutralisera Citys bollskickliga mittfält. Mycket spännande spelartyp som verkligen fyller en tydlig funktion i lagbygget.    

Cody Gakpo 5 (in 73’)
Kom in som ett offensivt byte i jakt på kvitteringen. Gjorde inget märkvärdigt avtryck i matchen men bidrog till att laget lyckades knipa en poäng till slut.

Harvey Elliott - (in 85’)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Wataru Endo - (in 85’)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Trent Alexander-Arnold.
 

Johan Olsson2023-11-25 16:44:00
Author

Fler artiklar om Liverpool