Spelarbetyg efter Manchester City-Liverpool 3-2

Spelarbetyg efter Manchester City-Liverpool 3-2

Härligt att få se vårt röda lag igen. Mot våra värsta rivaler. Det blev en riktig batalj där vi hela tiden fick kämpa ur underläge. City var det starkare laget, men med lite flyt och bättre skärpa hade vi kunnat straffa dom. Det var både unga och gamla spelare som fick visa sig på styva linan idag.

Caoimhin Kelleher 9
Det kan verka lite tokigt att ge en nia till en målvakt som släpper in tre mål. Men det första och det tredje målet var otagbart, det andra snudd på och där hade ändå Kelle känning på bollen. Kelle fick jobba. Han är snabb, följsam och modig. Utan Kelle hade det inte blivit en så dramatisk match som det blev. Kan han vara en av ligans fem-sex bästa målvakter?

James Milner 6
Mille fick förtroendet på högerbacken före Calvin Ramsay, kanske för att ge trygghet till det delvis orutinerade laget. Men Mille hade det svårt mot den snabbe tjugoåringen Cole Palmer, han fick också för dålig hjälp av dom närmsta mittfältarna Harvey Elliott och Stefan Bajcetic. Men vilken strålande assist till Fabio Carvalho. När Mille for i backen i 38:e minuten tog han genast av sig armbindeln och Jûrgen Klopp flyttade ut den svajige Joe Gomez till högerbackspositionen.

Joel Matip 9 (Man of the Match)
När Joel är som bäst är han stark, dominant och skön att skåda. Idag var en sådan dag. Han blev ofta utlämnad men löste det i princip alltid klockrent. Och när han älgar fram med bollen börjar det susa på läktaren. Det var Joel som skapade vårt första mål. Han gjorde fler raider som såg farliga ut. Om inte Virgil van Dijk kan steppa upp mot gamla höjder kan Joel och Ibrahima Konaté vara våra två bästa mittbackar.

Joe Gomez 4
Stackars Joe började med att bli ifrånsprungen av Erling Haaland och så fortsatte det. Han tappade Haaland vid första målet och hade då tappat självförtroendet för länge sedan. Jürgen bytte inte ut honom i halvtid denna gång utan han fick ta högerbacksplatsen i 38:e minuten efter James Milners skada. Där funkade Joe bättre och gjorde även några rusher framåt.

Andy Robertson 6
Andy ger alltid allt, det är ett som är säkert. Han hade en tuff uppgift idag som ytterback i en centrerad fyrbackslinje. Han blev bortkollrad av Riyad Mahrez ett par gånger, i den 47:e minuten blev det mål. Men Andy fick inte riktigt den hjälpen som han hade behövt och täckte hela vänsterflanken i vanlig ordning.

Harvey Elliott 6
Harvey är en jättetalang men han fick inte så mycket utrymme idag. Manchester City bossade mittfältet. Harvey såg lätt ut, när han väl hade bollen var han bekväm med den, men det var alltför sällan. Byttes ut i 57:e minuten.

Stefan Bajcetic 5
Det gäller samma sak för Stefan som för Harvey, han kom inte riktigt in i matchen och han var inte den sköld framför mittförsvaret som vi hade önskat. Men Stefan är 18 år och en stor talang, Det gick väldigt snabbt runt honom och det blev 45 minuters lärande. Byttes ut i halvtid.

Thiago Alcântara 6
Det såg lite trögt och segt ut inledningsvis för Thiago. I början tappade han några bollar men efterhand började han vinna dueller. Han åt sig in i matchen. Han gjorde vad han kunde mot ligans bästa mittfält och hade inte så mycket hjälp. Utbytt i 70:e minuten.

Mohamed Salah 7
Mo mot ett topplag, han får inte så mycket utrymme, men när han får bollen sprider han oro. Och när han får en chans så sätter han den. Han var på rätt ställe och avslutade på rätt sätt när Darwin Núñez rusade fram och serverade.

Darwin Núñez 7
Darwin var aktiv och skapade stress som alltid. Tar löpningar och ligger på linjen, men lite för ofta framför den. Han gjorde ett strålande insats när han rushade förbi Cityförsvaret och serverade Mo 2-2-målet. Sedan borde han ha satt några baljor, speciellt borde han ha satt 3-3 när han rushade sig fri mot målvakten i mitten på andra halvlek.

Fabio Carvalho 7
Fabio visade upp fina sidor i den halvlek han fick spela. Han jobbade bättre än i många matcher tidigare. Han visade också kreativitet och var helt iskall när han bredsidade in 1-1-målet. Fabio kan komma att bli en viktig spelare framöver. Det kändes lite hårt att byta ut honom i halvtid efter den goda insats som han gjorde idag.

Nathaniel Phillips 7 (In 38:e minuten)
När vår Iron Man MIlle skadade sig såg Jürgen chansen att stärka upp mittförsvaret, Nat var också betydligt mer resolut och tuff än Joe och tryckte dit Erling Haaland vid första närkampen. Nat gjorde en bra insats. Hans akilleshäl är den bristande snabbheten men det blottades inte idag.

Fabinho 6 (In i halvtid)
Fabbe kom in och är också en Iron Man. Han gjorde livet lite tuffare för dom ljusblå. Fabbe var som han har varit denna säsong, lite på bakfoten ibland, men samtidigt en bollvinnare som skapar oro.

Alex Oxlade-Chambelain 6 (In i halvtid)
Oxen tog Fabio Carvalhos vänsterytterplats och såg pigg ut. Han började med en strålande framspelning till Darwin som resulterade i 2-2. Åren och skadorna syns ibland hos Oxen som inte är lika rapp som förr, men visst kan han spela boll.

Jordan Henderson 6 (In i 57:e minuten)
Hendo kom in med sina ledaregenskaper och det grodde en känsla av att matchen kunde svänga, men efter bara en minut fick City en hörna på Hendos kant där sedan Kevin de Bruyne kunde lägga in den matchvinnande assisten mot vårat obefintliga vänsterförsvar. Hendo kämpade vidare men det blev inga mål framåt under hans tid på planen.

Naby Keita 5 (In i 70:e minuten)
Naby kom in med vad vi hoppades pigga ben istället för Thiago, men det blev ingen förbättring direkt. Han vägde lätt och lyckades inte skapa dom situationer framåt som vi ville.

TV: Liverpool utslagna i ligacupen

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-12-23 00:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool