Old Trafford, 2022-08-22 21:00

Manchester U - Liverpool
2 - 1

Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 2-1

Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 2-1

Liverpool kom inte upp i nivå i rivalmötet på Old Trafford. Nedan följer kvällens genomgående låga spelarbetyg.

Alisson Becker 6
Stod för ett par vassa räddningar och kan inte göra mycket på målen. Ingen spelare som bör lastas för kvällens förlust.

Trent Alexander-Arnold 4
Svag defensiv insats från Trent. Var alldeles för loj och hängde inte med när Elanga smög in bakom honom innan svensken kunde spela fram till Uniteds 1-0-mål. Hade det tufft i övrigt mot Uniteds offensiv och drog även på sig en klumpig varning. Har inte haft den bästa säsongsinledningen.

Joe Gomez 5
Startade tillsammans med van Dijk för första gången sedan 2020. Hade det hett om öronen under den första halvtimman då defensiven såg som sämst ut. Kunde inte hänga med i löpningen mot Rashford när denna gjorde 2-0 och det var i stort ingen rolig kväll för Gomez del.

Virgil van Dijk 4
Var det här hans sämsta insats i Liverpooltröjan sedan ankomsten från Southampton? Står för ett par fina brytningar mot Rashford men är i övrigt direkt svag vid 1-0-målet då han i stället för att försöka göra något för att blockera Sanchos avslut i princip bara står och tittar på. Har inte haft den bästa säsongsinledningen.

Andy Robertson (Ut 85’) 5
Det klickar inte riktigt fullt ut i samarbetet med Diaz ännu. Bidrog inte mycket offensivt och var ibland inte alls på plats i defensiven när Sancho tilläts operera på stora ytor bakom honom. Den där vanliga energin som han brukar visa upp fanns inte där i kväll.

James Milner (Ut 73’) 4
Ska i ärlighetens namn inte starta en match på Old Trafford som 36-åring. Bidrog inte med mycket varken offensivt eller defensivt och var ofta sen på bollen.

Jordan Henderson (Ut 59’) 3
Har en riktigt tung kväll då han i sin nummer sex-roll inte är den sköld som försvaret behöver. Står för ett riktigt svagt ingripande vid 2-0-målet då han försöker ta ner bollen men tappar den klumpigt vilket ledde till att Martial kunde snappa upp bollen och spela fram Rashford.
 
Harvey Elliott 6
Fick chansen från start och gjorde inte bort sig på något sätt. Visade upp glimtar av sina kvalitéer men hade det samtidigt tufft på ett mittfält som inte lyckades få någon kontroll på matchen.

Luis Diaz 5
Försökte och försökte men hade tufft mot Dalot som ständigt var i hasorna på colombianen. Försvann mer och mer ju längre matchen led.

Roberto Firmino 3
Står för en anonym insats och droppade allt för ofta ner i plan vilket gjorde att det ofta saknades ett hot centralt där framme. Har även han inlett säsongen svagt och den Firmino vi såg för ett par år sen finns inte riktigt där längre.

Mohamed Salah 6
Ofta välmarkerad och blev aldrig riktigt så involverad i matchen som man hade hoppats på. Får halvtaskigt med hjälp och understöd matchen igenom men är ändå den som gör lagets mål som skapade lite nerv i slutskedet av matchen.

Fabinho (In 59’) 5
Uträttade inget speciellt under den dryga halvtimman han fick. Lite märkligt att han inte startar i en sån här match med tanke på de få mittfältsalternativ Jürgen Klopp har att tillgå för tillfället.

Fabio Carvalho (In 73’) 6
En liten ljusglimt och sköt skottet som ledde fram till målet. Startar mot Bournemouth på lördag?

Kostas Tsimikas (In 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson Becker

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-22 23:53:00
Author

Fler artiklar om Liverpool