Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 2-4

Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 2-4

Högt underhållsvärde när Liverpool gick segrande ur striden. Här kommer spelarbetygen.

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 2
Har under säsongen visat upp en hel del slarv i spelet med fötterna, nästintill lite nonchalanta ageranden. I kvällens match uppstår liknande situationer där Alisson visar upp en typ av osäkerhet. Han står däremot för en hel del stabila ingripanden idag och har en tydlig och viktig roll för det ej så samspelta mittbacksparet. Över lag en godkänd insats.

Trent Alexander-Arnold 4
Jag skulle inte vilja påstå att Trent har haft en dålig säsong egentligen. Man måste ha i åtanke att han faktiskt satte en ”hyfsat" hög ribba under sina första år i A-laget (bland annat genom att bli utsedd till världens bästa högerback). Den unge engelsmannen har inte levt upp till det han levererat under tidigare säsonger men jag tycker att han under dom senaste veckorna börjat hitta tillbaka till den gamla formen. Idag var han fenomenal och dominerade sin högerkant offensivt. Visar upp sin känsliga högerfot när han assisterar Firmino till ledningsmålet innan pausvilan.

Nathaniel Phillips 3
Råkar olyckligt styra in Uniteds ledningsmål i egen kasse under upptakten av matchen. Revanscherar sig senare under halvleken när han assisterar Jota till kvitteringsmålet. Har sin akilleshäl i spelet med fötterna, men är stabil och stark i luftrummet.

Rhys Williams 3
Om mittbackskollegan Phillips fick revansch för sitt självmål, då fick Williams revansch för sin mardrömsmatch tidigare under våren i FA-cupen på just Old Trafford. Har brister i positioneringsspelet, men han visar också upp sin styrka i duellspelet under matchen. Stabil insats.

Andrew Robertson 3
Man vet vart man har skotten. Otroligt jämn i sina insatser och idag är det snudd på att han når upp till en fyra i betyg. Han kämpar, sliter, pressar, tar in boll i banan, slår passningar in i samtliga tre spelytor samtidigt som han har en effektiv riskminimering.

Fabinho 4
Vilken trygghet! Stängde den centrala ytan för att därav ge Thiago och Wijnaldum mer utrymme att genomföra sina offensiva aktioner. Bra med fötterna och i passningsspelet. Vill påstå att mittfältet var Liverpools starkaste lagdel ikväll och det mycket tack vare Fabinhos insats.

Georginio Wijnaldum 3
Gör en otroligt bra första halvlek men tappar det lite i andra. Det är få mittfältare i världen som är bättre än Gini på att gå från felvänd till rättvänd genom någon form utav snabb vändning, något han gjorde frekvent under första halvleken.

Thiago 4
Han var bra mot Southampton och han var otroligt bra idag också. Mer eller mindre felfri i både bolltransporter och i passningsspelet. Även presspelet satt för spanjoren idag. Börjar han hitta rätt nu?

Mo Salah 4
Håller en hög nivå matchen igenom. Har ett finger i det mesta som Liverpool åstadkommer i anfallsväg. Får kyligt sätta spiken i kistan i slutminuterna.

Roberto Firmino 5
Jag har varit snål med att dela ut femmor under säsongen men nog anser jag att Bobby förtjänar högsta betyg idag. Ständigt ifrågasatt men i detta rivalmöte så kliver han fram och står för en otrolig prestation. Två mål och en hel del fina framspelningar. Nyckelspelare i presspelet dessutom.

Diogo Jota 4
Hade egentligen kunnat skriva exakt samma rader som dom om Salah här, minus spiken i kistan (den placerade han i stolpen). Står för ett vackert kvitteringsmål när han klackar in bollen i röran efter en hörna.

Curtis Jones (in 74´) 2
Kommer in och gör jobbet på mittfältet under slutminuterna. Assisterar Salah till 2–4.

Sadio Mané (in 74´)
Åstadkommer inte så värst mycket under sina dryga tjugo minuter på plan (tilläggstid inräknad). Bra fart och bolltrygg.

Neco Williams (in 90+2´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seRoberto Firmino

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-05-14 00:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool