Spelarbetyg efter Milan – Liverpool 1 – 2

Spelarbetyg efter Milan – Liverpool 1 – 2

Under tisdagskvällen tog Liverpool sin sjätte raka seger i årets Champions League. Laget blev således det första från England, och blott sjunde genom tiderna, att gå rent i ett gruppspel. Nedan följer spelarbetygen efter kvällens match.

Alisson 5
Inte ensam ansvarig till Milans ledningsmål, men nog hade han kunnat göra det lite svårare för Tomori att sätta returen? Nåväl, revanscherade sig i slutet när han räddade ett friläge från Kessie. Lite seg med fötterna men en godkänd match från brasilianaren.

Neco Williams 4 (ut 93’)
Enligt mig rätt osynlig under stora delar av matchen. Hade problem med Theo Hernandez snabbhet både i defensiven och offensiven. Fick under de sista 25 minuterna spela högerytter men utan att delta alls.

Nathaniel Phillips 6
En stor faktor till att det ens blev Champions League för Liverpool denna säsong, därför väldigt roligt att han får chansen på San Siro. Gör det man förväntar sig, det vill säga nickar bort allt i hans väg. I övrigt har han och Konaté koll på Milans anfall i dag utan att behöva göra något extraordinärt. Står annars för matchens delikatess á Cruijff när han lurar två Milan-spelare i defensivt straffområde.

Ibrahima Konaté 7
Ruggigt stabil insats av Konaté i dag. Först på de flesta bollar och kunde avvärja det han inte han att stoppa i uppspelsfas. Zlatan fann ingen lycka under kvällen och mycket tack vare den franska mittbacken. Hade ett par situationer i andra halvlek där han såg lite vilsen ut, vilket tar bort MOTM-utmärkelsen.

Kostas Tsimikas 5
Hade likt sin ytterbackskollega inte mycket att göra. Var om något lite farligare offensivt än Neco, dock något misslyckade hörnor. Defensivt minns man främst den halvfarliga tacklingen på Kessie som i England troligtvis hade blivit straff efter sju minuters VAR-koll. Klarar sig med godkänt men inte mycket mer än så.

Tyler Morton 6
Ynglingen som fått debutera i PL samt CL under kort period fortsätter att få chansen, och han gör det bra. En hel match på San Siro och är en av planens bästa spelare bådar gott inför framtiden. Står för en del bra bollvinster och kontrollerar mitten bra, hade behövt få fram bollen bättre för att nämnas som MOTM. Men en bra insats av 19-åringen.

Alex Oxlade-Chamberlain 6
”Ox” fortsätter att stå för bra insatser under denna säsong. Pigg inledningsvis och får iväg ett par skott som ställer till problem för Maignan, bland annat det som leder fram till 1-1-målet. Energin avtar på slutet och inte lika aktiv som i första halvlek, men en klart godkänd match av Oxlade.

Takumi Minamino 4 (ut 93’)
En match som inte stärkte hans aktier. Fick spela på offensivt mittfält i dag men kom inte alls in i spelet. Får dra det största lasset vid Milans ledningsmål där bollen bara ska bort. Bara att glömma och komma igen, fler minuter att vänta kommande veckor.

Mohamed Salah 6 (ut 65’)
Förväntade mig inte att Salah skulle starta matchen, men med andra som inte är lika vältränade som honom behövs vilan på andra ställen. Denna Salah fortsätter däremot att göra poäng oavsett hur matcherna ser ut. 1-1-målet är svårare än vad det ser ut, men i den formen och med det självförtroendet så sitter den 11/10 gånger.

Divock Origi 7 (ut 80’)
Efter ytterligare ett mål på klassiskt Origi-manér i helgen mot Wolves så följde han upp det med en ruggigt stark insats. Enligt mig kniper han matchens lirare precis framför Konaté. Såg ovanligt pigg och involverad ut, bra som uppspelspunkt och hade en fin bollbehandling. Ville göra mål och fick till slut betalt efter ”lite” tur.

Sadio Mané 5 (ut 65´)
Det är svårt att få grepp om Mané. Det ser inte särskilt bra ut denna säsong och om det beror på trötthet eller annat vågar jag ej sia om. Däremot blixtrar han till då och då, och det är öven därför han är i toppen av skytteligan i Premier League. Uppfattar snabbt Tomoris misstag och får i väg ett skott som Origi kan nicka in returen på. Kanske behöver vilan mer än någon?

Naby Keita 4’ (in 65’)
Tillbaka efter det sjuhundraelfte skadeavbrottet i Liverpool-tröjan. Svårt läge att komma in i när matchen var som mest avslagen, men kommer inte in med någon energi och slår bort ett par bollar. Får ses som viktiga minuter inför en hektisk julperiod.

Joe Gomez 5’ (in 65´)
Likt Naby kommer han tillbaka från en skada, däremot tycker jag att Gomez gör ett stabilare inhopp. Får hoppa in som högerback och stödjer de två mittbackarna i defensiven mer än Neco Williams. Kommer däremot inte upp lika mycket i offensiven. Får också ses som viktiga minuter inför julen.

Fabinho – (in 80)
Spelade för lite för att betygsättas.

Max Woltman – (in 93’)
Spelade för lite för att betygsättas.

Conor Bradley – (in 93’)
Spelade för lite för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden: Divock Origi

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-12-07 23:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool