Spelarbetyg efter Napoli - Liverpool 4–1

Spelarbetyg efter Napoli - Liverpool 4–1

Blekt, dystert och tempofattigt. Här kommer betygen efter en kväll i Neapel som Jurgen Klopp & co kommer vilja glömma fort.

Alisson Becker 6
Räddar en straff, något som självklart höjer betyget. I övrigt så räddar han det han ska och lite till men får i stort sett är det ingen hjälp ikväll.

Trent Alexander Arnold 3
Har varit en hel del snack om att Trent ska testas på mittfältet och kollar man hans defensiva löpningar ikväll skulle man kunna tro att han spelar offensiv mittfältare. I bästa fall joggade han tillbaka när han tappade bollen, men allt som oftast fastnade han på hälarna. Hoppas Calvin Ramsey snart är tillbaka för Trent är i behov av konkurrens. 

Joe Gomez 2
Dejan Lovren överlevde inte 45 minuter borta mot Tottenham 2017, att Joe Gomez gjorde det ikväll är väldigt överraskande. Ger bort två mål och hade Napoli varit effektivare hade det antalet ökat. Tycker han har sett bra ut tidigare men det här var bland det sämre jag sett.  

Virgil van Dijk 4
Ger bort en straff och släpper in fyra mål, då kan man inte få högre än så här. Räddar i och för sig en boll på linjen, men är svag i övrigt. Någonting har hänt, för vår käre holländare är inte lika dominant längre. 

Andrew Robertson 4
Hårt arbete kan man alltid förvänta sig av Robertson, men det räcker tyvärr inte när inget annat stämmer. Var nog den bästa av försvararna som startade, men det säger inte mycket.

Fabinho 5
Är inte på något sätt felfri, men spelar i princip ensam mot tre när Napoli ställer om. Bäst på mittfältet och viktig för siffrorna inte skulle bli värre. 

James Milner
Blir väl ett gemensamt betyg till Milner och Klopp. Jag har ingenting emot James Milner, eller faktumet att han är kvar i Liverpool, men han ska inte spela längre, än mindre starta. Visst, vi har skadeproblem, men en 4-2-3-1 hade varit mer effektiv. Varnad redan i 10:e minuten och ett smått under att han inte blir utvisad. 

Harvey Elliott 4
Har varit ett positivt utropstecken den här säsongen men denna uppgift blev för stor. Ikväll vill och försökte han med mycket, men det fungerade sällan.

Mohamed Salah 4 ut 62´
Nä, Salahs svaga form fortsätter. Vår käre chefredaktör Rasmus Karlsson skrev att en “Salah i form hade kvitterat i den 24:e minuten” och där har han nog helt rätt. Jag tror formen kommer vända, men frågan är nog om inte Salah ska få vila någon match. 

Roberto Firmino 4 ut 62
Inte riktigt vän med bollen i dag och känns spontant som att benen inte håller för den mängden han spelat i år(trots att han fick vila mot Everton). Kommer vara nyttig i enstaka matcher, men den högsta höjden är förbi. 

Luis Diaz 6
Egentligen det enda positiva mot kvällens match. Var, likt hela startelvan, svag under den första halvleken, men visade hjärta och ett jävla anamma. Står för ett vackert mål och var hästlängder bättre än sina lagkamrater i kväll.

Joel Matip 5 in 46´
Kommer in i paus och hinner väl knappt röra bollen innan 0–4 var ett faktum. Är lite slarvig med bollen stundtals, men klart bättre än båda sina mittbackskolleger i kväll. 

Thiago 6 in 62´
 Har varit snack om att Thiago var det enda som saknades och efter kvällens match kan vi konstatera två saker. Det är inte bara Thiago som saknats, men han är jävligt viktig för när han kommer in vågar någon hålla i bollen.

Darwin Nunez 5
Kommer in och försöker, men än så länge så vill det inte lossna. Hoppas han får mer kontinuerlig speltid för hittar han formen så kommer han vara fantastisk att titta på. 

Diogo Jota 5 in 62`
Rätt anonym, men skönt att ha honom tillbaka 

Arthur in 76´
Spelade för kort för betyg

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Luis Diaz

Rasmus Hjortling Olofsson2022-09-07 23:19:00
Author

Fler artiklar om Liverpool