Spelarbetyg efter Nottingham – Liverpool 0–1: Kliver återigen fram

Spelarbetyg efter Nottingham – Liverpool 0–1: Kliver återigen fram

Det var segt och satt långt inne. Men till sist kunde Liverpool, i den 99:e minuten, avgöra. Redaktionen ger er betygen efter segern mot Nottingham Forest.

Caoimhin Kelleher 8
En fullständigt briljant fotparad på Elangas friläge efter knappa 25, oavsett offside eller ej. Har sedan den svåraste uppgiften framför sig, att hålla fokus trots minimal ansträngning. Men Kelleher har hittat fokus och form och står pall de gånger han reflexer testas eller när inlägg/hörnor och långskott trillar fram. En stark insats.

Conor Bradley 7 (ut 83’)
Verkligheten kanske har kommit ikapp något efter ett intensivt matchande. För det var inte riktigt samma intensitet som vi fått sett prov på tidigare och han var inte heller spindeln i nätet. Med de meningarna och de betyget kan man genast se vilka förväntningar ynglingen byggt upp för sig själv för trots detta står han för en solid insats där han dessutom blir bättre i andra halvlek. Får i slutet lämna plats för lite piggare ben, men ett bra skift för nordirländaren som SKA stångas med Citys vänsterkant om en vecka!

Ibrahima Konaté 8
Snabbare än Elanga, starkare än Awoniyi. Det är inga dåliga betyg. Han kan vinna bollen högt upp i banan med styrka eller en glidtackling likaväl som att sprinta tillbaka och avvärja farligheter. En ganska allround mittback på yppersta världsnivå.

Virgil van Dijk 8
Fångade upp nästan allt, och det han inte fångade upp hade han redan avvärjt. Sticker ut i två sekvenser i andra halvlek när han blockar Forest farligaste chanser, och när all annan rutin haltar kliver han återigen fram som matchens lirare.

Andrew Robertson 7 (ut 60’)
Sakta men säkert gnuggar han sig vidare till form, även fast idag var en blandad kompott. Var ”något” sen i tacklingen på Neco Williams som resulterade i gult men var också nära på att spräcka nollan. Högt och lågt!

Alexis Mac Allister 7
Inledde ganska svagt och försökte med lite väl mycket glamour. Växer in i det och är stundtals briljant i den andra halvleken men där det i slutet slarvas lite väl ofta med passningarna. Detta städas såklart undan med ett briljant defensivt gnugg och en assist till avgörandet. Sjuan kunde varit en åtta.

Joe Gomez 6
Återigen kliver han in på sin nya position som sexa och rent positionsmässigt är det inte så tokigt men det märks att något saknas. Inte lika rejäl i bollvinnandet på mitten som Endo och har inte fötterna som Mac Allister, kan vara det.

Bobby Clark 6 (ut 60’)
En välförtjänt start för Clark där han inte gör bort sig, men inte heller sticker ut. Tillhör en generation som tar för sig vilket vi såg med bland annat en tidig tunnel. Kanske inte kan allas löpningar innantill ännu och det kan saknas när det sista beslutet ska tas.

Harvey Elliott 6 (ut 76’)
Löper som en galning varje minut han är inne och oavsett om han spelade en match typ igår? Vinner boll och står för en okej insats som mittfältare, i offensiven där han får en större roll saknades dock det sista avgörande för Elliott idag.

Cody Gakpo 4 (ut 83’)
Detta var en kväll att glömma. Funkar som uppspelspunkt vid ett par tillfällen men även det med vissa brister. I de avgörande lägena var han dessutom som bortblåst. Inte uppe till standard av de andra forwardsen tyvärr.

Luis Díaz 7
Var den spelare som skapade de flesta, farliga, lägena i en chansfattig match. Jobbar hårt och hade kanske idag behövt den lilla arrogansen och själviskheten som normalt sätt finns där?

Wataru Endo 7 (in 60’)
Kommer in och gör ett bra skift utan att ta för sig, men blir lite mer att erbjuda än med Gomez. 

Darwin Núñez 8 (in 60’)
Bjuder på fart och fläkt men missar sina lägen, som vanligt. Men också som vanligt så dyker han upp där och lyckas avgöra. Galna kaosen är tillbaka.

Dominik Szoboszlai 6 (in 76’)
Viktiga minuter för en spelare som såg ut som en spelare som varit skadad. Lär få en större del av Prag-matchen om han ska räknas mot City.

Kostas Tsimikas – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jayden Danns – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare: Virgil van Dijk.

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-03-02 19:24:26
Author

Fler artiklar om Liverpool