Spelarbetyg efter Porto - Liverpool 1-5
Liverpool spelade ut Porto och vann med 1-5. Här kommer Liverpool-redaktionens spelarbetyg.

Spelarbetyg efter Porto - Liverpool 1-5

Här kommer spelarbetygen efter Liverpools överlägsna bortavinst mot Porto.

Alisson Becker 6

Det är inte Alissons fel att Liverpool släpper in en reducering. Gör gör ett gäng svettiga räddningar men har inte allt för mycket att göra. En stabil insats. 

James Milner (Ut 66´) 7

Man blir aldrig riktigt klok på Milner. Han tycks kunna spela överallt, och han tycks kunna göra det bra överallt. Jag var tveksam när jag såg startelvan men fick se mig motbevisad. Milner står för en bra insats, framför allt offensivt. 35-åringen spelade fram till Sadio Manés mål och var aktiv i anfallsspelet. 

Virgil Van Dijk 6

Gör en insats som inte på något vis går att jämföra med den senaste Premier league-duellen. Hade likt Alisson inte speciellt mycket att stå i, och det som kom mot honom klarade han av. En stabil insats. 

Joël Matip 6

Samma sak gäller Matip. Han gör varken mer eller mindre. Inte för att han gör en platt match, utan därför att matchen inte lade upp för en mittbacksuppvisning. 

Andy Robertson 7

Står för en insats så god som någon. Aktiv och het på sin kant. inlägg och överlapp stup i kvarten. Vi känner igenom Robbo och vet vad vi får. Idag fick vi till och med lite till. 

Jordan Henderson © (Ut 73´) 6

En stabil insats som ingen kommer att minnas. Piskar in inlägg och älgar upp och ner över planen. En sann Henderson-insats. Vi har sett det förr och kommer att se det igen. 

Fabinho 6

Står i vägen när det behövs. Passar bollen till rätt adress. Han är vår städgumma idag igen. Åke Unger, kommentatorn, kallade honom för "Dammsugaren". Ett namn han sannerligen lever upp till, så också idag. 

Curtis Jones

Så långt jag kan minnas var detta Curtis Jones bästa match någonsin. Han tar luriga avslut som leder till returer. Han bryter in i banan på ett sätt som får mig att tänka på en viss brasse, Coutinho. Passningsfot, arbetsmoral, skottfot. Jag har alltid gillat Jones, och tyckt att han är bra. Men idag var han mer än bra. Två assist i protokollet. 

Sadio Mané (Ut 67´) 7

Vi känner igen vår Sadio vid det här laget. Han löper, tar sig till lägen, pressar och ser så där livsfarlig ut på vänsterkanten som få andra kan. Ett mål blev det. Bra Sadio!

Diogo Jota (Ut 88´) 6

På försäsongen kallades han för ett pressande monster av tränarstaben, Idag sprang han som aldrig förr, tänkte jag skriva. Men faktum är att han springer som en galning var och varannan match. Missar ett superläge, men bättre att missa idag än nästa helg. Löper stora hål i Portoförsvaret som öppnar upp för lagkamraterna. 

Mohamed Salah (Ut 67´) 8

Två mål och helt stekhet framför mål. Salah har hittills stått för sin bästa säsongsöppning i Liverpool-karriären. Rekordsäsong på gång? Vi får se. Det vi kan konstatera är att Mo Salah springer, både framåt och bakåt. Mål gör han också, som sagt. En riktigt imponerande insats av egyptiern. En av världens, just nu, bästa spelare. 

Joe Gomez (In 66´) 5

Kommer inte med dryga 25 minuter kvar att spela. Ser lite skakig ut offensivt, och samma sak i defensiven. Att James Milner skulle vara ett bättre alternativ idag trodde jag inte. Men såhär i efterhand kan vi konstatera att laget blev sämre med Gomez på planen. Missade vid baklängesmålet. 

Roberto Firmino (In 67´) 8

Inbytt och tvåmålsskytt. Klopp får ta sig en riktig funderar kring vem som ska spela i mitten av anfallet nästa match. När han kom in på planen tänkte jag på att han inte sett lika glad ut sedan han fått spendera mer tid på bänken. Efter matchen var han desto gladare. Ett par smarta och hotande instick, och två kassar. Kvalitetsinsats av brassen. 

Takumi Minamino (In 67´) 6

Kom in som Mané/Salah ersättare och märktes inte av speciellt mycket.

Alex Oxlade-Chamberlain (In 73´) 6

Som ett stort fan av Chambo är det svårt att förhålla sig till honom. Plattmatch efter plattmatch, efter en försäsong som lovade guld och gröna skogar. Idag gör han inte bort sig, men han imponerar inte heller speciellt mycket. Att han passerats av Curtis Lad i rangordningen hoppas och tror jag är ett faktum. Något annat finns inte. 

Divock Origi (In 88´) Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Curtis Jones

Vem är din matchens lirare?

 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-09-28 23:29:00
Author

Fler artiklar om Liverpool