Spelarbetyg efter Rangers - Liverpool 1-7

Spelarbetyg efter Rangers - Liverpool 1-7

Tre poäng i Glasgow! Här kommer spelarbetygen.

Alisson Becker 5
Brassen får mest jobba i spelet med fötterna och i rollen som vändspelare.

Joe Gomez 7
Jag är lite kluven i vad jag tycker om Gomez ute på en kant. Det är en defensiv högerback som bidrar med stabilitet – men som däremot är begränsad i anfallsspelet. Idag så håller han reda på aktiviteten i sin korridor samtidigt som han också är uppe och sveper in ett lågt inlägg som resulterar i Firminos andra mål i matchen.

Ibrahima Konaté 6 (ut 79)
Det är det offensiva maskineriet som får briljera idag. Defensivt så ser det fortsatt skakigt ut i mångt och mycket. Den unge fransmannen är ett fysiskt monster och han visar även det idag sin styrka i duellsspelet. Han visar däremot brister i både beslutsfattandet och i positioneringsspelet.

Virgil van Dijk 6
Han gjorde ingen dålig match, men det känns ändå som att det är något som saknas.

Kostas Tsimikas 5 (ut 68)
Greken hade det tufft ute på sin vänsterkant, framför allt i 1v1-situationerna. På plussidan så inkasserar han en poäng när han slår hörnan som leder till kvitteringsmålet.

Fabinho 6
Brassen växer in i den här matchen men likt med van Dijk så är känslan att det är något som saknas. Timingen vid brytningar är en grej men utöver det så känns det som att Fabinho behöver växla upp.

Harvey Elliott 8
Elliott visar ikväll hur kvick han är i bolltransporter och i riktningsförändringar. Han håller hög nivå matchen igenom och han får kröna sin insats med ett mål.

Jordan Henderson 6 (ut 68)
Han gnuggar på i sin innermittfältsposition och han får slå sina utfyllandspassningar som gör nytta dom också. Hans spelstil börjar däremot alltmer påminna om en traktor – det känns som att han jobbar i samma tempo matchen igenom.

Roberto Firmino 9 (ut 73)
Jag kan inte minnas senaste gången Firmino var i ett liknande målstim som det han befinner sig i nu. 2+1 ikväll och han gör det med sin sambafotboll. Det är underbart att se!

Darwin Nunez 7 (ut 68)
Jag tycker inte att Darwin är tillräckligt bra för att vara en ordinarie center i ett lag som Liverpool. Jag hoppas verkligen att jag kommer få äta upp dom orden men jag har svårt att se det. Uruguayanen får göra ett mål idag på ett stilrent sätt, men han springer också offside femtielva gånger.

Fabio Carvalho 7
Liksom Elliott så visar han prov på sin rapphet och sina tekniska färdigheter.

Mohamed Salah 9 (in 68)
Han kommer in i slutet av matchen och gör det snabbaste hattricket i Champions Leagues historia. Behöver jag skriva mer?

Thiago Alcantara 8 (in 68)
Spanjoren och den La Masia-skolade bollmagikern kommer in samtidigt som Mr Hattrick. Han skruvar direkt upp bolltempot i matchen från sin mittfältsposition och det är verkligen spektakulärt när Thiago får vrida och vända med bollen lite som han vill.

Andrew Robertson (in 68)
Han fick lika många minuter som både Salah och Thiago men gjorde inte tillräckligt med avtryck för att betygsättas. Kul att skotten är tillbaka!

Diogo Jota 7 (in 73)
Portugisen kommer in assisterar Salah vid både 5 och 6–1.

James Milner (in 78)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Roberto Firmino
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-10-13 00:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool