Spelarbetyg efter Sparta Prag – Liverpool 1–5
Två av kvällens målskyttar firar tillsammans.

Spelarbetyg efter Sparta Prag – Liverpool 1–5

Liverpool gjorde jobbet i första matchen av dubbelmötet mot Sparta Prag. Trots en studtals slarvig prestation var klasskillnaden mellan lagen tydlig. Redaktionen ger er spelarbetygen efter segern.

Caoimhín Kelleher 7
Hade betydligt mer att göra än vad man tänkt sig på förhand. Irländaren stod för flertalet högkvalificerade räddningar. En mycket bra insats, som vanligt numera i Alissons frånvaro. Var totalt chanslös på Bradleys bisarra självmål.

Joe Gomez 5 (ut 45’)
Spelade första halvlek som högerback. Generellt en helt okej insats, men inget som stack ut. Fyllde på offensivt på överlapp, men saknade skärpa i inläggen. Med tanke på Konatés skada lär han få spela mittback på söndag.

Ibrahima Konaté 5 (ut 50’)
Tvingades utgå skadad efter 50 minuters spel. Det såg verkligen inte bra ut, bara att hålla tummarna för ett snabbt tillfrisknande. Såg lite virrig ut i positionsspelet. Det märks att han behöver van Dijk bredvid sig för att vara som bäst. När Konaté ska vara försvarsgeneralen och den rutinerade bredvid Quansah känns det inte lika tryggt.  

Jarell Quansah 5
Säsongens stora genombrott fick på nytt förtroende från start i Europa League. Såg tyvärr lite valpig ut för första gången. Blev betydligt bättre när van Dijk kom in som ledare bredvid. Quansah har verkligen alla förutsättningar för att bli en mittback av högsta klass.

Andy Robertson 5
Fick i van Dijk och Trents frånvaro agera lagkapten. Stod för en godkänd insats både offensivt och defensivt. Idag var det Birmancevic som han hade på sin kant, på söndag är det Phil Foden. Det blir det riktiga testet.

Wataru Endo 6
Vann mycket dueller på mitten och bidrog i återerövringen matchen igenom. Slarvade lite i passningsspelet men japanen stod som vanligt för en stark prestation. Endo är en spelare som gnuggar på i det tysta, vilket inte ska underskattas. Vilket fynd han har varit!

Harvey Elliott 6
Stod för hattrick i assist. Med Harvey Elliott vet man vad man får. En stenhård arbetsinsats och fina fötter. Får lite för lite cred med tanke på hur nyttig han är. Klagar aldrig och tar chansen när han får den.

Alexis Mac Allister 8 (ut 65’)
Var planens bästa spelare ikväll. Är så otroligt skicklig på att diktera tempot med sitt passningsspel. Placerade in straffen som han själv fixade efter bara fem minuter spelade. Serverade Darwin Núñez till 3-0 målet med en väl avvägd passning i djupled. Mac Allister har verkligen vuxit ut till lagets hjärta under de senaste månaderna.

Cody Gakpo 5
Det vill sig inte riktigt för Gakpo för tillfället. Tar ofta felbeslut. Han skjuter när han borde passa och passar när han borde skjuta. Slarvig i passningsspelet. I matcher som dessa behöver Gakpo ta chansen. Med nuvarande form är han tydligt fjärdeval i anfallslinjen. Går dock inte att klaga på arbetsinsatsen.

Darwin Núñez 7 (ut 50’)
Stod för två mycket läckra mål. Ser verkligen ut att spela med självförtroende för tillfället. När Darwin Núñez inte behöver tänka för mycket i avslutningslägena är han som allra bäst. Var tillsammans med Mac Allister bäst på plan. Att ”La Pantera” verkar ha siktet inställt lovar gott inför söndagens seriefinal.

Luis Diaz 6 (ut 74’)
Spelade som alltid med energi och frenesi. Punkterade matchen med sitt 4–1 mål, som han visserligen fick hjälp av en styrning på. Viktigt att colombianen återfinns i poängprotokollet och inte ”bara” står för bra spelmässiga insatser. Det måste vara en mardöm för ytterbackarna att ställas mot Diaz.

Inhoppare:

Conor Bradley 5 (in 45’)
Ersatte Joe Gomez i paus. Frågan är om han inte värmde upp överhuvudtaget? Stod för en snedspark som resulterade i ett mycket märkligt självmål, efter bara 40 sekunder inne på plan. Bortsett från det gjorde ynglingen en godkänd insats.

Virgil van Dijk 6 (in 50’)
Tvingades komma in och spela när Konaté skadade sig, trots att planen förmodligen var att kapten skulle få vila inför söndag. Stabiliserade backlinjen med sin närvaro och fick Quansah att se betydligt tryggare ut.

Dominik Szoboszlai - 6 (in 50’)
Fick viktiga minuter i benen, efter återkomsten från skadan. Såg ut att vara på spelhumör och blev sent in på tilläggstid målskytt. Spelade även fram Mohamed Salah till målet som blev bortdömt. Bör vara given i startelvan mot Manchester City i helgen.

Bobby Clark – 6 (in 65’)
Talangen fick återigen speltid av Klopp och såg ut att trivas med förtroendet. Är verkligen ett rivjärn som tar för sig när han får chansen. Påminner en del om Harvey Elliott i spelstilen. Klopp verkar se något i Bobby Clark som han gillar.  

Mohamed Salah – 5 (in 74’)
Den egyptiske kungen fick en kvart i benen inför söndagen. Fick ett mål bortdömt av någon outgrundlig anledning. Såg inte speciellt ringrostig ut, trots skadefrånvaron på senaste.  


Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Alexis Mac Allister.

 

Johan Olsson2024-03-07 21:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool