Spelarbetyg efter Tottenham Hotspur - Liverpool 2-2

Spelarbetyg efter Tottenham Hotspur - Liverpool 2-2

Liverpool och Tottenham delade på poängen i huvudstaden. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 6
En insats med höga toppar och djupa dalar den här aftonen för den brasilianske målvakten. Bjuder på ett par ruggigt viktiga och fina räddningar under matchens gång, men får ses som stor syndabock vid Tottenhams kvitteringsmål.

Trent Alexander-Arnold: 7
Den Liverpoolfödde högerbacken fortsätter visa sin klass genomgående över hela säsongen. Ständigt ett hot offensivt med finurliga och kvalitativa lösningar och sköter sin defensiva uppgift på ett bra sätt. Kröner insatsen med en assist till ledningsmålet.

Joel Matip: 7
Han medverkar visserligen i ett mittlås som släpper till lite väl mycket målchanser, även om varken kamerunaren eller fransmannen bredvid enligt min mening bör motiveras som anledningen till just målchanserna. Skicklig när han många gånger kliver högt och vinner boll. Fortsätter med de offensiva räderna som ofta resulterar i farligheter för motståndarna.

Ibrahima Konate: 7
Återigen en övertygande insats av förra sommarens nytillskott. Lugn och behärskad med bollen, stark i duellspelet och brytningssäker. Fin block på Harry Kanes skott under de inledande minuterna av den första halvleken, några minuter innan den sistnämnde dessvärre kunde näta.

Andrew Robertson: 6 (rött kort, 77)
Likt Alisson är det en svårbedömd insats och därför landar jag i samma bedömning. Assisterar skickligt till kvitteringsmålet innan han själv kan sätta dit ledningsmålet med pannan. Att däremot ta ett rött kort under matchens slutskede, precis efter Tottenhams kvitteringsmål, är direkt svagt. Man kan diskutera huruvida skotten både åkt ut eller inte, men det som de flesta däremot bör kunna enas om är det faktum att tacklingen var stygg och onödig. Synd, för annars bjöd skotten som sagt på en fin insats.

Tyler Morton: 6 (ut 60)
Efter att ha övertygat i hans senaste starter, blev Tottenham på bortaplan med tre blytunga poäng på spel ett nummer för stort för talangen. Visar stundtals på fina egenskaper med boll, men de defensiva egenskaper var av motsatt kaliber. Spelar upp sig under andra halvlek.

Naby Keita: 6
Blandar och ger, något som nästan kan beskrivas som mittfältarens signum sedan han anslöt till Liverpool. Ett par fina defensiva aktioner följdes upp av oinspirerade offensiva aktioner. Jobbar ändå hårt i 90 minuter plus tillägg (varav sista ca 20 minuter med en man mindre). 

James Milner: 6
Svag inledning av, för dagen, Liverpoolkaptenen, med ett par misslyckade passningar. Spelar däremot upp sig under andra halvlek och framför allt under perioden med en man mindre, där veteranen tar ett stort solidariskt arbete och ansvar.

Mohamed Salah: 5
Länge sedan man såg egyptiern såhär blek under 90 minuters spel. Hyfsat livlig inledning, men efter det försvinner skyttekungen helt ur matchbilden och syns knappt till.

Diogo Jota: 7 (ut 92)
Mycket elegant nummer när han nickar in det förlösande kvitteringsmålet. Även inblandad i ledningsmålet, där det är portugisen som börjar kalabaliksitiationen i Tottenhams straffområde när han tar sig förbi sin försvarare en mot en och skickar in ett inlägg mot bortre stolpen. Bra defensivt arbete, med en hel del bollvinster.

Sadio Mane: 6 (ut 82)
Under den första halvleken såg han ut som den Sadio Mane som vi känner till. Stark en mot en och ytterst delaktig i det mesta som hände offensivt, även om sista passningen vid enstaka tillfällen kunde hålla högre klass. Försvinner däremot ur matchbilden under andra halvlek.

Roberto Firmino: 5 (in 60)
Kommer in och syns knappt till. Får spendera ungefär hälften av tiden på planen i ett lag som, med tanke på utvisningen, mest var intresserade av att försvara, vilket inte hjälpte brassen i bedömningen.

Konstantinos Tsimikas (in 82): Spelade för kort tid för att betygsättas

Joe Gomez (in 92): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bästa Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-12-19 20:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool