Spelarbetyg efter Watford - Liverpool 0-5

Spelarbetyg efter Watford - Liverpool 0-5

Liverpool körde över Watford i den engelska huvudstaden, här nedan följer spelarbetygen:

Kelleher: 6
I Alissons frånvaro klev irländaren in från start och stod för en stabil och gedigen insats. Ställs aldrig på särskilt stora prov av den, i princip, obefintliga Watford offensiv som Claudio Ranieri hade mönstrat, förutom i slutskedet av matchen där han står för en riktigt svettig räddning. Om det inte var tydligt för vissa sedan innan, kan vi nog alla nu slå fast att irländaren befinner sig över Adrian i  Klopps hieraki.

Trent-Alexander Arnold: 7 (ut 64)
Efter sin frånvaro understryker högerbacken hur fundamental han är för denna Liverpoolmaskin i och med denna insats. Hans otroliga förmåga att kunna hitta hotande och kreativa passningar i djupled är exeptionell. Tillför även en extra dimension till Liverpools anfall när han kliver in centralt och nästan operar som en central mittfältare. Bjuder även på en stabil defensiv insats.

Joel Matip: 7
Precis som i Kellehers fall blir även mittbacksparet hos "The reds" knappt testade av hemmalagets offensiv. Därför blir dessa två mer bedömda på vad gäller spelet med boll, något Matip gynnas av i betygsskalan. Som nästan alltid bidrar han med smarta passningar som bryter mönster och sätter anfallarna i farliga lägen. Lyckligt nog verkade inte smällen mot ögat vara särskilt allvarlig.

Virgil Van Dijk: 7
Hans förnamn är pondus och hans efternamn är lugn. Mellannamnet är självsäker. Det är just dessa attributer nederländaren bidrar med nästan varje gång han kliver ut på fotbollsplanen i en Liverpooltröja och idag var inget undantag. Han får vissa aktioner att se så lekande lätta ut. Spelet med boll är återigen av yttersta kvalite, sättet han blandar lyckade långbollar med kortpassningar på är maginifikt. En av de bästa på sin position, utan tvekan.

Andrew Robertson: 6 (ut 64)
En stabil insats från skotten, men inte mycket mera än så. Är visserligen delaktig i 0-3 målet, men utöver den aktionen var inte det offensiva spelet lika vasst som man är van vid. Idag får han se sig besegrad av sin ytterbackskamrat på andra kanten.

Jordan Henderson: 6
En nygammal roll idag för kaptenen som ankare på det där tremannamittfältet och insatsen är stabil och gedigen. Transporterar boll ständigt och nyttigt, tar alltid ett stort ansvar och arbete i pressen samt eldar på sina lagkamrater i nästan alla aktioner. Snuddar på en sjua

Naby Keita: 6
Kan bli lite modigare i spelfasen när han transporterar bollen framåt i planen, känns som att han oftast väljer den enkla passningen istället för att hitta en hotande. Avlossar dock några skott, vilket kan va ett tecken på att självförtroendet ändå är på uppgång. Defensiven såg däremot stabil ut, med några bollvinster samt engeagemang i den välfungerande pressen. 

James Milner: 7 (ut 83)
Efter en tuff match senast på Anfield emot Phil Foden & Co står Milner för kanske sin bästa match denna säsong hittils. Som alltid ett hårt jobb i pressen och får även kröna insatsen med en vacker assist. Lite obehaligla flashbacks från senast när han får agera högerback de sista minuterna i hans framträdande, men den här gången skötte han sin kant på ett bra sätt.

Mohamed Salah: 8
Världens bästa spelare just nu? Det är en fråga som absolut är värd att ställa, för just nu är egyptern glödhet. Ständigt aktiv och vill hela tiden vara delaktig. Inleder matchen piggt vilket resulterar i en vacker assist till Manes 0-1 mål, en assist som är yttersta världsklass. De tillresta Liverpoolsupporterna fick sedan bästa vyn för att uppleva magi live på plats, när yttern har lekstuga med Watford försvaret och vackert placerar in 0-4 målet. Magisk idag.

Roberto Firmino: 9
När hans brasilianska lagkamrater inte kunde närvara vid dagens tillställning, klev han fram och visade fansen ännu en gång vilken fantastisk fotbollsspelare han är. Visserligen kan målen klassas som "enkla" men man bör inte underskatta rörelsemönstret och spelförståelsen som krävs för att göra just de "enkla" målen. Kan även addera en assist till sitt poängprotokoll och är dessutom mycket delaktig i pressen och vinner mycket boll. Dessutom nyttig i uppspelsfasen.  Konkurrenssituationen med Jota blir bara mer och mer intressant.

Sadio Mane: 7
Klinisk när Salah serverar honom bollen till Liverpools 0-1 mål. Stundtals slarvig i vissa situationer där det kan straffa sig och kanske till och med hade kunnat gjort emot bättre motstånd. 

Konstantinos Tsmikas: 6 (in 64)
Kommer in i ett läge där matchen redan är avgjord och tillför inte särskilt mycket. Kommer fram längs sin kant vid några tilfällen och gör inte bort sig defensivt.

Alex Oxalde Chamberlain: 6 (in 64)
Bedömningen blir utifrån samma förutsättningar som greken ovan, gör inte bort sig offensivt eller defensivt utan att tillföra särskilt mycket förutom vid enstaka situationer.

Neco Williams (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Roberto Firmino

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-10-16 16:46:00
Author

Fler artiklar om Liverpool