Spelarbetyg efter West Ham United - Liverpool 1-3
Mohamed Salah och Jordan Henderson firar lagets 2-0-mål mot West Ham.

Spelarbetyg efter West Ham United - Liverpool 1-3

Liverpool vann sin andra raka ligamatch och verkar ha hittat formen igen. Denna gång var det West Ham som besegrades i London.

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3

Sysslolös första halvlek. Ute och avvärjer någon enstaka långboll som passerade backlinjen. Även bra med och plockade in några inlägg. Craig Dawsons mål är det svårt att lasta brassen för. 

Trent Alexander-Arnold 3

Ytterligare en bra insats av högerbacken som verkar börja hitta formen igen. Fantastisk patenterad krossboll tvärs över planen som startar kontringen till 2-0-målet. Finns fortfarande en del att önska försvarsmässigt. Enda farliga målchanserna för West Ham utöver målet skapades på Trents kant. 

Nat Phillips 3

Gör en lysande första halvlek med ett gäng bra aktioner. Såg även ovanligt säker ut i passningsspelet. Missar att rensa bort hörnan som resulterar i West Hams mål. Dock en liten touch från Robertson som ställer mittbacken lite så kan inte lasta honom allt för mycket. 

Jordan Henderson 4 

Återigen en otroligt stabil insats av kaptenen. Klockren i brytningsspelet och ingjuter ett lugn i defensiven. Väldigt bra med fötterna och har en del farliga långbollar.

Andy Robertson 3

I sedvanlig ordning ett hot på sin vänsterkant. Väldigt stabil bakåt och stod för en del blockerade inlägg. 

Thaigo Alcantara 3

Fick spela i en liten mer offensiv roll även denna match och visade att det är där han blir som bäst. Trär in bollar mellan mittfält och försvar som hotar. Har en riktigt fin passning i djupet till Origi som belgaren inte kunde förvalta. Stabil defensivt. Slår bort en del enkla passningar dock vilket inte hör till vanligheterna.

Gini Wijnaldum 4

Har gjort det riktigt bra i den djupare rollen på mittfältet. Stöter alltid i rätt lägen och vinner mycket boll. Väljer även rätt tillfällen att följa med upp i anfallen vilket belönas med ett mål i matchens slutskede. 

James Milner (ut 57') 3

Evighetsmaskinen Milner står för en klassisk Milner-match. Löper konstant på mittfältet och är drivande i vårat presspel. Finns alltid som ett passningsalternativ för sina medspelare både i sidled och i djupled.

Mohamed Salah 4

Ganska osynlig i första halvan av första halvlek. Blev lite mer involverad i slutskedet av första halvlek men fick spela mycket med ryggen mot motståndarmålet. Visar klassen i andra halvlek med sina två mål. Det första målet placerat i bortre hörnet otagbart för Fabianski i West Ham-målet. Plockar ner bollen magiskt vid andra målet och lägger in bollen kliniskt. Snuddar på en 5a.

Xherdan Shaqiri (ut 69') 3

Står för en medioker första halvlek med någon enstaka halvfarlig boll in bakom West Hams backlinje. Har även ett blockerat skott. Schweizarens assist fram till 2-0-målet är magisk. Slås med en touch över försvarare och perfekt på Salahs fot.

Divock Origi (ut 80') 2

Tillskillnad från Bojan Djordjic i Premier League-studion så tyckte jag Origi gjorde en av sina piggare halvlekar på länge. Löpte en del i djupled och hade ett par halvchanser. Skapade även Liverpools första farliga målchans i andra halvlek genom ett fint ryck och inspel. Syns dock tydligt att belgaren inte håller den höga nivå som behövs för att spela i Liverpool.

Curtis Jones (in 57') 3

Driver upp ett anfall och assisterar Salah i sin första aktion. En pigg injektion och skapade en del framåt under sitt inhopp.

Roberto Firmino (in 69') 3 

Fick inleda på bänken ikväll. Kom in och gjorde det Firmino är bäst på, komma ner och möta boll och driva igång anfall. Assisterade osjälviskt Wijnaldum vid holländarens 3-0-mål.

Alex Oxlade-Chamberlain (in 80') 2

Var med i förspelet och klackade fram till Firmino vid Wijnaldums 3-0-mål. Hann utöver det inte bidra med jättemycket.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-01-31 20:33:00
Author

Fler artiklar om Liverpool