Spelarbetyg efter Wolverhampton - Liverpool 0-1

Spelarbetyg efter Wolverhampton - Liverpool 0-1

Liverpool tog en sällsynt seger i ligaspelet. Här är spelarbetygen.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson 3

Inledde skakigt när han tappade ett inlägg efter dryga minuten. Tvingades endast till ett fåtal rutinräddningar under matchens gång men även dem ska göras.

Trent Alexander-Arnold 4

Gör en stabil första halvlek och är farlig i offensiven. Stod för några väldigt viktiga brytningar med motståndare redo att avsluta precis bakom sig. Placerade den annars svårspelade Pedro Neto i bakfickan.

Nathaniel Phillips 3

Fortsätter att imponera. Ingen van Dijk-klass i uppspelen men spelade efter sin förmåga och vann återigen allt i luftrummet. 

Ozan Kabak 4

Gjorde en väldigt stabil match. Stod för en jätteviktig brytning i matchens slutskede när Morgan Gibbs-White nästan löpte sig fri. Utöver mardrömsdebuten har turken imponerat.

Andy Robertson 2

Gjorde en ganska svag första halvlek. Avvärjde ett farligt skottläge för Adama Traore, men det var på skottens kant som ytorna oftast uppstod. Kämpade med passningsspelet. Spelade upp sig något i andra halvleken men tror skotten kommer må bra av lite längre vila.

Fabinho 3

Fick för andra matchen i rad starta på sin naturliga position och gjorde det bra. Hjälpte sina mittbackar och tillät mittfältskollegorna att trycka högre upp i banan.

Thiago 1 (ut 67´)

Gjorde en svag första halvlek. Missade en del enkla passningar och drog på sig många onödiga frisparkar vilket resulterade i en ostskiva i slutet av halvleken. Höjde sig inte i andra halvleken och blev utbytt efter 67 spelade minuter.

Giorginio Wijnaldum 2 (ut 67’) 

Frispelade Sadio Mane i den första halvleken men senegalesen kunde inte förvalta läget. Utöver det gjorde Gini inga större väsen av sig, men gjorde i vanlig ordning det bra i det tysta. Utbytt i 67:e.

Mohamed Salah 2

Hade några fina kombinationer med Trent på högerkanten i första halvlek, men kämpade med förstatouchen när chanserna uppstod. Hade bollen i nät i andra halvlek men vinkades av för offside.

Diogo Jota 3 (ut 81’) 

Tryckte in det psykologiskt viktiga 1–0-målet med första halvlekens sista spark, vilket även visade sig vara matchavgörande. Likt sina kollegor i anfallet försvann portugisen i andra halvlek då fokus låg på att behålla tre poäng.

Sadio Mane 3

Stod för en pigg första halvlek. Farlig i en-mot-en-spelet och var nära att öppna målskyttet med en slängnick. Fick istället agera framspelare vid ledningsmålet. Försvann i andra halvlek då det blev mer försvarsspel än anfallsspel för de röda.

James Milner 2 (in 67’) 

Ersatte en svag Thiago. Gör som vanligt ett stabilt inhopp, springer kopiöst och vinner boll. 

Naby Keita 2 (in 67’) 

Han inte uträtta mycket förutom en fin framspelning till Salah. 

Alex Oxlade-Chamberlain (in 81’) Spelade för kort tid för att betygsättas.

***


Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seOzan Kabak












 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-03-15 23:28:00
Author

Fler artiklar om Liverpool