Spelarbetyg efter Ajax - Liverpool 0-1

Spelarbetyg efter Ajax - Liverpool 0-1

Första matchen i årets upplaga av Champions League och Europagiganterna Ajax stod för motståndet. Här kommer spelarbetygen från den matchen!

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Adrian 2
Hade svårt vid ett antal uppspel, tog för lång tid vid vissa och slog bort andra. Men håller ändå nollan och gör några bra aktioner. Nära på att kosta oss i slutet...

Trent Alexander Arnold 2
Tyst offensivt genomgående i matchen. Gör däremot ett gediget defensivt arbete.

Fabinho 4
En magisk rensning från mållinjen i sluten av första. Tvingades kliva upp och städa ytan mellan backlinjen och mittfältet. Önskar dock att han hade bidragit lite mer i det offensiva spelet. 

Joe Gomez 4
Vågade ibland ta för sig och gick på några Matip-löpningar titt som tätt. La inga finger emellan utan gick hårt in i varje närkamp. Var även mycket bra i luftrummet matchen igenom. 

Andy Robertson 3
Var mer aktiv än ytterbackskollegan på andra sidan. Tog sig fram bra ett antal gånger på kanten och gav understöd till både Mane och Jota. 

Gini Wijnaldum 3
Var 6:an på mittfältet i första halvlek och gjorde det arbetet lite sisådär. Det fanns allt för ofta stora ytor mellan mittfältet och backlinjen. Fick en mer offensiv roll i andra halvlek och gjorde det bättre. Var nära på att kunna sätta dit 2-0 efter en av sina många offensiva löpningar

James Milner (ut 90+1) 3
Var ofta “presstriggern” och gjorde det väldigt bra. Löper mycket och rätt. Passningsspelet fungerade även bra idag och han lugnade ner ett i vissa fall stressat mittfält.               

Curtis Jones (ut 45) 2
Fick göra CL-debut och gjorde det helt okej, men inte mycket mer. Skulle bidra med kreativiteten på mittfältet men lyckades inte uträtta mycket idag. Potentialen går däremot klart att se och framtiden är ljus. 

Sadio Mane (ut 60) 4
Lika aktiv som alltid. Ajax försvararen Perr Schuurs kommer antagligen ha mardrömmar om Sadios små kroppsfinter och vändningar. Skapar hela det första målet efter att ha vänt bort just Schuurs. Fick en halvtimmes välförtjänt vila inför Sheffield United i helgen. 

Roberto Firmino (ut 60) 2
Börjar bli alltför länge sedan han konkret har bidragit till något positivt i offensiv väg. Bidrar alltid enormt i presspelet och i defensiven, men behöver bli mer involverad med bollen. Var osynlig i första halvlek men verkade komma komma igång i början av andra innan han blev utbytt.

Mohamed Salah (ut 60) 2
Liverpool fokuserade spelet mycket längs vänsterkanten i första halvlek, vilket gjorde att Salah hade svårt att komma in i matchen. Tog sig några gånger över till vänsterkanten för att försöka tvinga sig in i matchen. Hade även ett ypperligt läge att göra 2-0 som blev blockat. 

Jordan Henderson (in 45) 3
Bidrar direkt med energi. Förtjänar nästan 5 plus bara för underhållningsvärdet på de svordomar han hela tiden gormar ut. Fick lite fart på passningsspelet men hade fortsatt svårt med att försvara ytan mellan mittfältet och backlinjen.

Takumi Minamino (in 60) 3
Slår en bra pass som nästan ger Robertson ett öppet mål. Bidrar med mycket energi. 

Diogo Jota (in 60) 3
Kombinerar sig fram fint ett antal gånger. Bidrar även han med mycket energi. 

Xherdan Shaqiri (in 60) 2
Kul att se att han lever. Är inte inblandad i jättemycket, men det han gör görs bra!

Rhys Williams (in 90+1) Spelade för kort tid för att betygsättas
Roligt att han får göra CL-debut efter bra prestationer i Ligacupen tidigare i år! Kommer med stor sannolikhet få se mer av honom denna säsong. 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-10-21 23:14:00
Author

Fler artiklar om Liverpool