2022-10-25 18:45

Red Bull Salzburg - Chelsea
1 - 2

Spelarbetyg: RB Salzburg - Chelsea
Femte målet för klubben, självklart från distans.

Spelarbetyg: RB Salzburg - Chelsea

Vilka presterade bäst när Chelsea radade upp sin tredje raka vinst i Champions League?

Betyg
1 - Dåligt
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig



Kepa Arrizabalaga - 3 Har ibland lite problem i luftrummet, men det är inget nytt där. Förövrigt gör han en bra match när han tvingas till en del räddningar som han löser utan större problem.

Trevoh Chalobah - 3 Likt matchen mot Manchetser United är han planens bästa mittback. Fortsätter han så här kan en landslagsmatch för England inte vara alltför långt bort.

Thiago Silva - 2 Gör i regel en rätt solid match. Det som sänker betyget något är ingripandet vid Salzburgs kvitteringsmål, där han kommer snett och Salzburg får ett två mot två läge.

Marc Cucurella - 1 Ingen vidare insats från spanjoren. Börjar matchen med att slå bort en del bollar, hamnar i ingenmansland på målet och lämnar för mycket yta åt en högerkant där Salzburg faktiskt kom till rätt många avslutningslägen. En del kan man självklart peka på Sterling för, men det kommer!

Christian Pulisic (75´) - 3 Gör en rätt imponerande insats som wing-back, där han kanske inte alltid är som bäst. Är en av få spelare efter kvitteringsmålet som verkligen förösker trycka på för ett till ledningsmål.

Jorginho - 2  Helt okej insats från Jorginho som dessutom är rätt nära att göra ett mål som inte är en straff. Ibland blir det lite för enkelt för motståndarna att ställa om likt matchen mot Manchetser United.

Mateo Kovacic (68´) - 3 Matchens lejon! Matchen inleddes verkligen segt av Chelsea, där den enda spelare som faktsikt föröskte driva bollen framåt var Kovacic. Hyfsat mål också får man väl säga! Han gör verkligen inte många mål men tap-ins är väl anfallare till för? Kunde blivit högre betyg men han byttes också ut rätt tidigt.

Raheem Sterling (88´) - 1 Lite svårt att komma ihåg om Sterling spelade idag. Visst var han ur position men det ville sig varken offensivt eller defensivt idag för en spelare vars insatser på sistone oroar något.

Connor Gallagher (88´) - 3 En bra match från Gallagher som var involverad i spelet och kämpade på bra ända tills att han byttes ut i slutet av matchen.

Kai Havertz  - 3 På gränsen till att bli matchens lejon. Likt Gallagher var han nyttig i kombinationsspelet och borde dessutom ha fått en assist i första halvlek. Otroligt fint och viktigt mål i andra.

Pierre-Emerick Aubameyang (75´) - 2 Det är en väldigt fin egenskap att hamna i bra lägen men om gabonesen hade varit lite mer klinisk idag hade Chelsea kunnat vinna med 2-3 bollar.

Inhoppare:

Ruben Loftus-Cheek (68´) - 2 Får väl egentligen inte röra så mycket boll efter att han kom in men han göra det bra defensivt och blockerar en del bollar.

Cesar Azpilicueta (75´) - Visade sig nyttig i slutet för att säkra upp högerkanten och döda tid.

Armando Broja (75´) - Likt Loftus-Cheek finns det inte jättemycket att bedöma men om det är något man får ut av Broja är det konstant slitande och jagande.

Hakim Zyiech (88´) - Spelade för kort tid för att bedömas

Mason Mount (88´) - Spelade för kort tid för att bedömas

Elias Thomasson2022-10-25 21:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea