Tottenham Hotspur Stadium, 2022-01-12 20:45

Tottenham - Chelsea
0 - 1

Spelarbetyg Tottenham vs Chelsea

Chelsea gjorde det de skulle när de besegrade Spurs på Tottenham Hotspurs Stadium i semifinal 2:2 i ligacupen.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig

Kepa Arrizabalaga - 2 Hade inte mycket att göra inledningsvis och kan inte annat än få ett godkänt betyg när han håller nollan. Kunde fått högre betyg om han inte satt sig själv och laget i skiten med nonchalant passningspel. stod ändå för flera bra räddningar och kom ut perfekt på bollen i straffsituationen i den 63' minuten.

Andreas Christensen (66')- 2 I en match där Chelsea spelade lugnt och tryggt gjorde dansken det han skulle

Malang Sarr - 2 Gör det han ska, spelar på gränsen och räddas stundtals av sin snabbhet. godknd insats

Antonio Rüdiger - 3 Nickade in matchens enda mål i den 18:e minuten, höll på att bli oluyckligt då han i sann rudigeranda missbedömer en situation som turligt bara blir frispark efter VAR granskning

Cesar Azpilicueta - 3 Stark insats från vår kapten som är med både i det offensiva och defensiv, skapade oreda förmotståndarna när han tog sig in mot offensivt straffområde

Jorginho (82')- 2 En stark två får italienaren, gör en stabil insats men är stundtals på hälarna och det sänker betyget från en 3:a. I övrigt fint samspel på mittfältet tillsammans med Kovacic

Mateo Kovacic (77') - 3 Dominerade det centrala mittfältet tillsammans med Jorginho, spelade med självförtroende och såg lugn och trygg ut med bollen

Callum Hudson-Odoi - 2 Var bra i den första halvleken, hade fint samspel med Sarr på vänsterkanten, godkänd insats sett til hela matchen

Mason Mount (66') - 2 Lyckas med pressspelet tillsammans med sina lagkamrater, har ett par fina passningskombinationer men får inte till det helt utan får nöja sig med ett godkänt betyg

Romelu Lukaku - 2 Fina öppnande löpningar under den första halvleken. Skapade oreda för försvararna, men försvan lite i den andra halvleken

Timo Werner (66') - 3 Tysken tog fina djupledslöpningar och lyckades tillsammans med resten av laget

Inhoppare:

Marcos Alonso (66') - 2 Ett godkänt inhopp från spanjoren som inte har någon större effekt på matchbilden

Thiago Silva (66') - 2 Gör det han ska när han kommer in inga större missar eller wow brytningar, ett godkänt inhopp

Hakim Ziyech (66)- 2 Gör det han ska när han kommer in, men inhoppet förändrar inte matchbilden

N'Golo Kante (77')- Spelade för kort tid

Ruben Loftus-Cheek (82')- Spelade för kort tid

Matchens Lejon går idag till VAR som går in TRE gånger och rättar till de domsluts som på reprisen visade sig vara felaktiga