Spelarna 2013-14, var är dessa tio år senare?

Spelarna 2013-14, var är dessa tio år senare?

Det är tio år sedan Liverpool väldigt oväntat överraskade hela Premier League och utmanade om ligatiteln. Brendan Rodgers lag säsongen 2013-14 räckte inte hela vägen men ledda av Luis Suarez briljans fick man fansen att drömma efter flera svaga säsonger. När Jordan Henderson i somras lämnade Liverpool försvann också den sista spelaren från denna upplaga. Tio år senare har cirka hälften av det årets trupp lagt skorna på hyllan, men var håller de fortfarande aktiva till idag?

Vi börjar med att lista namnen på de som avslutat karriären:

Brad Jones
Glen Johnson
Daniel Agger
Martin Skrtel
Kolo Touré
Jon Flanagan
Jose Enrique
Steven Gerrard
Lucas Leiva


Utöver dessa väljer jag heller inte att ta upp följande spelare som då var unga och endast bidrog ytterst lite i form av enbart några enstaka framträdanden: Danny Ward, Andre Wisdom, Brad Smith, João Carlos Teixeira, Jordon Ibe.


Här följer de som fortfarande är aktiva tio år senare:

Simon Mignolet
Den belgiske målvakten gjorde 2013-14 sin första säsong i Liverpool då han tog över efter Pepe Reina. Blev reservmålvakt sista säsongerna och återvände sommaren 2019 till hemlandet och Club Brugge där han fortfarande håller till.

Mamadou Sakho
Gjorde tre säsonger i Liverpool innan han hamnade på kant med då nye tränaren Jürgen Klopp. Efter några år i Crystal Palace återvände han till Frankrike och Montpellier. Har dock nyligen hamnat i blåsväder på nytt och sparkats av klubben efter att ha strypt tränaren.

Martin Kelly
Egen produkt som endast gjorde en handfull matcher denna säsong. Efter flera Crystal Palace-säsonger återfinns han numera skadad i West Bromwich.

Aly Cissokho
Klumpig fransk ytterback som endast tillbringade denna säsong på lån i Liverpool. Hade tidigare nekats en transfer till Milan på grund av tandproblem. Gjorde sällan någon glad de gånger han fick chansen på Anfield men karriären efteråt är desto mer intressant. Några säsonger i Aston Villa kombinerat med utlån till Portugal och Grekland följdes av en tid i Turkiet. Återvände sedan till sina hemtrakter för att varva ner i sin lokala amatörklubb men fick sommaren 2021 ett erbjudande från Lamphun Warriors i norra Thailand. Laget som då låg i andradivisionen klättrade med hans hjälp upp till högstaligan där Cissokho numera är kapten och onekligen verkar trivas.

Philippe Coutinho
Ni vet alla hur det gick för brassen som skulle lämna oss för något ännu bättre på Camp Nou. Det blev inte så och endast 31 år gammal spelar han numera för en klubb i Qatar. 

Luis Alberto
Lyckades inte i Liverpool men hittade efter två spanska utlån rätt i den italienska huvudstaden. Har varit en av Lazios och Serie A:s bästa mittfältare i flera års tid. Vi brukar ju ofta tala om spelare som misslyckats när de lämnat Anfield, men här har vi nog ett av de bästa exemplen på en spelare som istället gjort det omvända.

Victor Moses
Precis som Cissokho en spelare som bara var inlånad detta år. Återvände till Chselsea men lånades sedan ut ytterligare fem gånger innan han blev klar för Spartak Moskva där han spelar numera.

Jordan Henderson
Behöver ingen närmare presentation. Den sista från denna upplaga som fanns kvar i laget innan han i somras gjorde en kontroversiell övergång till Saudiarabien.

Raheem Sterling
Bråkade sig bort från klubben och har sedan dess varit minst sagt illa omtyckt på Anfield. Har dock skördat framgångar i rivaliserande lag.

Joe Allen
Efter Liverpool blev det Stoke i flera år innan han återvände hem till Swansea där karriären nu sjunger på sista versen.

Luis Suarez
Gick till Barcelona och vann allt. Borde 2016 vunnit Ballon d’or men hindrades av FIFA på grund av sina tidigare kontroverser. Ansågs efter sex säsonger vara för gammal och skeppades till Atletico Madrid som han sköt ligatiteln till framför ögonen på sin gamla arbetsgivare. Återvände till Sydamerika där han öste in mål i Nacional förra hösten och numera gör det samma i brasilianska Gremio som slåss om ligatiteln. Ryktas samtidigt vara på gång till Inter Miami.

Iago Aspas
Floppvärvning som endast gjorde ett cupmål som anfallare under sin enda säsong i rött. Trivs bäst hemma under korkeken i Celta Vigo där han får lukta på blommorna (och panga in en massa mål och vara den anfallare som vi aldrig fick se på Anfield).

Daniel Sturridge
Har inte kommunicerat att han lagt av och återfinns därav inte på pensionärslistan ännu. Skadorna begränsade honom men den kanonsäsong han gjorde 2013-14 glömmer vi inte. Lämnade 2019 och har efter sejourer i Turkiet och Australien enbart setts i TV-studior senaste tiden och en comeback känns mer och mer avlägsen.
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-11-15 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool