Sterling njuter av ny roll under Potter

Trots att hans distinkta avlsut såg ut att bärga hem tre viktiga Champions League poäng, medger Raheem Sterling att laget är besviket över resultatet.

Den engelska landslagsspelaren spelade väldigt brett ute på vänsterkanten i Graham Potters premiär, trots att han under de inledande, Thomas Tuchel ledda matcherna opererade mer som en falsk nia.

Det var från en vänsterposition som han fann tillräckligt mycket tid och yta för att ta emot Mason Mounts inlägg, placera in bollen i nätmaskorna och därmed bryta dödläget. Raheem säger att han trivs i att spela i den positionen.

”Jag spelade i en liten annan roll under den nya tränaren, men jag gillar att spela på kanten. Över tid kommer jag bli bättre. Jag trivs med att spela längst fram men tränaren ville ha mig på kanten, utmana ytterbacken, komma in i boxen och skapa chanser. Med mer tid under honom kommer det bara bli bättre”, sa Sterling efter matchen.

27-åringen erkände att det var ett dåligt resultat för de blå vilket lämnar laget med en poäng efter två spelade matcher.

”Det var definitivt ett frustrerande resultat. Med tanke på hur vi spelade, lägena vi skapade, en chans för dem och de gör mål. I slutändan är det ett dåligt resultat men jag tycker vi spelade en hel del bra fotboll.”

Han utvecklade: ”Jag känner att det var en match vi borde ha vunnit med tanke på att vi dominerade matchbilden. Det finns en hel del saker att ta med sig men det är en match vi borde ha stängt. Det var en match där vi hade tålamod, skapade chanser och sedan förvaltade jag läget. Men vi måste avsluta jobbet. Jag kände att vi hade kontroll, en chans och sen mål för Salzburg. Det är något vi bara får acceptera och nu, under den nya tränaren, måste vi bara jobba vidare för att utvecklas.”

Sterling berättade även om hur truppen har anpassat sig till bytet av tränare vilket har inneburit utmaningar för spelarna gällande förändrade taktiker och nya idéer.

”Det är fortfarande tidigt men vi har förstått vad han vill ha ut av oss. Grabbarna är ombord men det handlar också om att ge det lite tid.”

Källa: chelseafc.com
 

Lukas Engblom 2022-09-16 14:02:57
Author

Fler artiklar om Chelsea