Notts County - Stockport
2 - 5

Stockport County är mästare - Madden Hattrickhjälte
Stockports största spelare i modern tid firar sitt hattrick. Foto: Stockport County

Det är både en kväll och en match Stockport och alla tillresta supportrar kommer att minnas länge. Det vann titeln med stil efter bland annat ett delikat hattrick av Madden i första halvlek.

Det finns inte många superlativ kvar för att beskriva varken laget Stockport eller spelaren Madden. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av showen. 90 gjorda mål på 44 omgångar ger sannerligen supportrarna valuta för pengarna.

När Sarcevic satte 4-0 kände de flesta att matchen var avgjord, men efter två snabba reduceringsmål från hemmalaget blev det riktigt nervöst hela vägen till slutsignalen.

Redan i fjärde minuten skapar County matchens första målchans. Bristow slår en låg hörna till en omarkerad Powell, som dessvärre inte lyckas få till ett rent avslut.
I nionde minuten skapar hemmalaget sin första möjlighet. Nemane slår en passning till Langstaff som hugger till och skjuter långt över.

Bristow är den som syns mest än så länge genom att fullständigt dominera sin vänsterkant. Efter en kvarts spel löper han sig loss och slår in en låg boll i boxen. Det leder till matchens andra hörna. Sarcevic slår hörnan som når en lång Horsfall i boxen. Horsfall sätter pannan mot bollen men träffar ribban.

I den 26 matchminuten skulle dödläget brytas. Baldwin halkar vilket Wootton agerar instinktivt på. Han slår sedan en magisk boll till kapten Madden som glider in 1-0 till bortalaget.

De kommande fem minutrarna är intensiva och Stockport lyckas skapa både en frispark och en hörna.

I matchminut 31 blåser domaren för straffspark, och kaptenen Paddy Madden kliver säkert fram för att kunna dunka dit 2-0 för gästerna.

Madden är säkerheten själv från straffpunkten. Foto: Stockport County

The Hatters drar inte ner på tempot utan fortsätter att attackera för glatta livet. I den 36 minuten blir det sånär 3-0 efter ett utmärkt inlägg av Lemonheigh Evans. Wootton spänner musklerna men lyckas inte få huvudet på bollen.

Efter 40 minuter var det dock game over och Madden kunde återigen titulera sig som hattrick-skytt. Sarcevic slår en boll från högersidan mot Madden som skjuter lite för tidigt. Skottet tar på en försvarare och går in. 3-0 County. Det var inte enbart kaptenens 17 ligamål för säsongen, det var även säsongens fjärde hattrick för hans del.

Domaren signalerar att det kommer spelas ytterligare fyra minuter av den första halvleken. Hemmalaget får sin första hörna i matchen, men det är inget som hotar Hinchliffe i målet.

Notts County inleder halvleken med att vara ytterst nära en reducering, men Hinchliffe är redo i vanlig ordning.

Fem minuter senare var det dags igen för Stockport. Pye slår en boll längst linjerna till spelfördelaren Sarcevic som kan pricka in bollen i målvaktens ena hörn. 4-0 till The Hatters som nu är i sjunde himlen.

Precis som i föregående möte äger Notts County all boll, men nu finns det ingen kontroll att tala om. Stockport skapar alla skarpa lägen och kontrollerar matchbilden totalt.

I den 59 matchminuten försöker Lemonheigh Evans att göra mål från halva plan när han såg att motståndarnas målvakt stod långt upp i planen, men skottet går utanför med knapp marginal.

Med en halvtimme kvar av matchen såg det ut som att hemmalaget ville ge det ett nytt försök.

I den 61 minuten slår Robertson en lös boll till Langstaff som enkelt kan reducera för Notts County. 1-4.

Redan två minuter senare var det dags igen för hemmalaget. Crowley placerar bollen precist i krysset från distans. 2-4 och nu lever matchen igen!

I den 65 matchminuten genomförde Stockport ett dubbelbyte. Talangen Barry byts in mot hattrickhjälten Madden medan Croasdale byts in för Powell.

Tre minuter senare skapar Barry en målchans genom att slå en långboll mot Wootton som inte lyckas förvalta möjligheten.

I den 70 matchminuten får Stockport ytterligare en straff. Barry kliver fram och slår en hård straff i stolpen. Istället för att studsa in i kassen går skottet ut till inspark.

Det var ingen person, varken på läktaren eller planen som hade vilopuls, och stämningen kan beskrivas som kaosartad.

Båda lagen skapade en handfull chanser och pendeln svängde snabbt, vilket talade för att ett till mål hängde i luften.

Barry ville ha revansch och det skulle han få. Han slog en hög boll från högerkanten. Årets unga spelare och den egna produkten, Pye, kliver högst och gör sitt första mål i karriären för County. 5-2 för Stockport.

Sju mål senare blåser domaren av denna tillställning, och Stockport County är mästare i League Two för första gången sedan 1967!

Efterspel

Kvällen till ära hoppar vi över epilogen och lägger oss med vetskapen att två matcher till ska spelas innan säsongen är över, men det tar vi på lördag!

Grattis till Mansfield som efter kvällens seger får följa med Stockport och Wrexham upp till högre höjder.