Stockport - Wigan
0 - 0

Stockport nollade för första gången sedan februari: Orättvist kryss mot Wigan
Camps lyckades inte skjuta hem segern för County. Foto: Stockport County

En oavgjord historia där ingen vann och båda förlorade kan man säga. I slutändan förtjänade hemmalaget nog både straff och mål, men fotbollsgudarna ville annorlunda.

Wigan fick behålla sin svit och är nu uppe i sex raka matchar utan insläppt mål. County däremot inkasserade ännu en poäng som nog känns mer som än en förlust med tanke på hur mycket som skapades i den andra halvleken. precis som mot Shrewsbury så var det en match med två olika halvlekar.

Bortalaget tar kommandot direkt i matchen. Wigan skapar förvisso inte något läge under de första tio minuterna, men de håller bollen bra inom laget medan County är slarviga i sitt passningsspel. Efter tio minuter slår Wigans Chambers en precis crossboll in i boxen, men Horsfall är överlägsen i luftrummet och lyckas rensa iväg inlägget.

Efter 14 minuter drar Wigans Carragher på sig matchens första kort efter en vansinnig tackling på Touray. Minuten efter får hemmalaget sin första målchans. Mingi tar sig förbi två spelare och slår ett inlägg längst med marken. Barry går på ett direktavslut men bollen tar på en av täckande försvarare som blockar skottet.

Det svänger snabbt och i den 18 matchminuten tar sig Taylor förbi Countys försvar och blir fri med Addai som räddar.

Wigan fortsätter att spela tufft och mata på med inlägg men efter en halvtimme står det fortfarande 0-0. Inte en enda hörna eller skott på mål än så länge trots ett försök vardera. I frisparkskolumnen är det dock livat då Wigan har stått för hela sju regelbrott gentemot Countys enskilda foul.

Efter cirka 37 minuter börjar matchen att öppna upp sig, och Stockport går på två avslut på två minuter, Fiorini står för båda avsluten som dessutom är tagna utanför straffområdet. Den första bollen fångas av Tickler medan det andra skottet går långt över.

I den 40:e minuten kan bortalaget bryta dödläget. Chambers springer på en långboll och är inte offside. Precis innan han tar sig in i boxen hinner Mingi ikapp och trycker till med en suverän tackling.

Efter 48 minuter blåser domaren av det mållösa sömnpillret som vi kallar för första halvlek. 0-0 och 0.21 i sammanlagd xG.

County gör ett trippelbyte redan i paus. Powell, Connolly och Bailey byts in medan Fiorini, Diamond och Mingi får kliva av.

I den 49:e minuten får County halvlekens första möjlighet. Efter att ha tagit sig till en bra utgångsposition håller Wootton bollen för Barry som går på avslut. Avslutet täcks och kan rensas omgående.

Två minuter senare kommer nästa chans för hemmalaget. Bailey får bollen centralt utanför straffområdet och passar till Barry som skjuter i blocken. En stark start för County.

Efter 54 minuter tror nog många att Wigans nolla är bruten. Powell spelar ut bollen på vänsterkanten till Barry som utmanar och tar sig förbi Kerr. Han skjuter mot första stolpen men avslutet pareras med benen av Tickle i målet.

Inhopparna gör ett imponerande arbete och County äger verkligen den andra halvleken. Det enda som saknas är ett mål.

I den 66:e minuten letar sig Camps fram till ett läge. Han passar bollen vidare till Bailey som går på avslut. Tickle är emellertid vaken och kan rädda skottet.
I den 69:e matchminuten får County en offensiv frispark. Bailey lyfter in bollen i boxen. Powell får till en nick men avslutet går precis över målet.

Bailey fortsätter att skapa förutsättningar för ett ledningsmål, och efter 75 minuter är det dags för nästa läge. Han slår en djup crossboll som hittar Barry. Barry får dock för mycket kraft på bollen som flyger utanför.

I den 85:e minuten byttes kapten Bate av till förmån för strikern Olaofe.

Efter 88 minuter får County ett offensivt inkast. Touray kastar långt och kastet tar sig hela vägen in i straffområdet. Horsfall faller och hemmalaget skriker efter straff, men domaren tilldelar en frispark till Wigan istället!

I den 90:e minuten får Horsfall till en nick i ett stökigt straffområde. Den tar sig mot linjen men går inte in på något vänster.

Efter den här halvleken förtjänade County mycket mer, men ibland är livet orättvist.

0-0 och mållöst för första gången sedan den 20 februari 2024.

Tufft på hemmaplan

Countys stabila försvarsspel idag och under säsongen går inte att klaga på. Dessutom är anfallsspelet ofta på topp också, men de har förtvivlat svårt att måla på lag som är defensivt riktade.

Jag tror att många sätter ett bra försvarsspel framför ett bra anfallsspel på den här nivån, men det kommer bli svårt att hålla sig kvar i toppen nu när många bra lag har hittat formen.

Om en vecka möter County Wycombe hemma på Edgeley Park. Lagen ligger sida vid sida och som vanligt står allt på spel!

County är ligans näst bästa bortalag, men på hemmaplan ligger de bara på plats 15 i tabellen. Här finns det mycket att jobba på.