Salford City FC - Stockport
2 - 2

Stockport räddade poäng - efter katastrofal första halvlek
Olaofes 19:e mål för säsongen innebar en viktig kvittering. [Stockport County]

Stockport var stora favoriter inför torsdagens Manchesterderby i League two, men det var Salford som gick in i andra halvlek med ställningen 2-0. Resterande 52 minuter var en helt annan match, och frågan är inte om Stockport borde ha gjort ännu fler mål än de två som gick i nät.

Stockport bytte formation från 3-5-2 till en 4-1-2-1-2 där Madden fick vara länken mellan mittfält och anfall. Matchen inleddes med att Salford tog ledningen i åttonde minuten. Garbutt prickade Hinchiffes högra kryss med en hundraprocentig precision och därefter började en anstormning från bortalaget som skulle vara i cirka tjugo minuter. County krigade på heroiskt, vilket märktes på både bollinnehavet och det tuffa närkampsspelet.

I den 34:e matchminuten tvingades Bristow kliva av till följd av en skada. Den gambianske landslagsmannen med förflutet i Salford, Touray, ersatte vänsterbacken. En arg och energisk Challinor vevade och skrek vid sidlinjen, men det verkar ha skapat en motsatt effekt, åtminståne kortsiktigt. Vid en frispark från 40 meter i matchminut 39 skarvade den offsidestående skyttekungen Smith vidare inlägget från frisparken i riktning mot straffpunkten. Det resulterade i att den reslige mittbacken Tilt kunde vinna nickduellen mot Stockportkaptenen Madden. 2-0 för hemmalaget.

Skadorna drabbade även hemmalaget som var tvugna att byta ut målskytten, tillika vänsterbacken Garbutt i den 44:e matchminuten. Han ersattes av anfallern Henry.
7 minuters tillägg skulle spelas i första halvleken, och efter det andra målet svängde matchbilden fram och tillbaka som ett dragspel. Ett desperat Stockport mot ett skrällande Salford.

Domaren blåser av och Salfords bästa halvlek för säsongen är ett faktum.

Stockport inledde andra halvleken otroligt starkt. De första fem minutrarna hade anfall och målchanser som avlöste varandra, och i den 51:a minuten kom reduceringen. Den inbytte ytterbacken Touray gjorde mål på en perfekt och oväntad djupledspassning in i boxen från kapten Madden som ställde försvaret helt. Matchen levde nu i allra högsta grad. Tre mål gjorda, samtliga av försvarare.

En misstänkt hands på en Salfordförsvarare i 56:e matchminuten ledde inte ens till hörna trots högljudda protester från anfallsstjärnan Kyle Wootton som stod närmast situationen.

På en vacker omställning i matchminut 61 frispelade Wootton sin kollega Richards som inte klarade av att avsluta på ett tillslag, vilket ledde till ytterligare en hörna. Ett uselt ingripande av den utrusande Cairns några minuter senare gav Stockport möjligheten att göra mål. Wootton passade Madden som stod utanför straffområdet, men kaptenens skott gick ett flertal meter över. I nästkommande anfall vände lyckan och Stockport fick belöningen för sitt hårda arbete! Countys interna skytteskung Olaofe kontrade sig förbi två försvarare från halva plan på en lång passning och kunde kliniskt placera in 2-2.

I 68:e minuten fick Salford kontroll på bollen och anföll för första gången under andra halvlek. anfallaren Luamba tog sig in i straffområdet och dök ner på marken i jakten på en straff. Den redan varnade Horsfall kunde ha blivit en rejäl syndabock, men som tur var för honom såg domaren att det inte var någon kontakt.

Madden var stjärnan bakom det mesta i halvleken och hade flera bra lägen att avgöra. I 73:e minuten kombinerade han sig in i straffområdet men slog sen knut på sig själv. I en match som inte behövde fler faktorer för att förhöja spänningen, blev om än ännu häftigare när regnet började falla mer intensivt och piskande i matchens slutskede. Spelarna blev tröttare och matchen öppnade upp sig mer, vilket ledde till att båda lagen kunde anfalla och lämna ytor bakom sig.

Även andra halvlek hade sju minuters tillägg. Trots ett flertal kvalificerade lägen kunde inte Stockport avgöra. Matchen slutar 2-2 efter att vardera lag har har haft en superb halvlek.

Stockport ny tvåa i tabellen

Denna poäng betyder att Stockport kliver upp på andra plats, två poäng efter Mansfield, men en match mindre spelad. Det betyder att Stockport kan leda ligan på måndag efter mötet med Crawley. Men alla lag, utöver Crawley/Stockport som spelar på måndag och Salford/Morecambe som kör på söndag, kommer att sparka igång nästa omgång på lördag eftermiddag. Det innebär att Stockport med två matcher mindre spelade, antingen är två poäng, tre poäng eller fem poäng bakom Mansfield när domaren blåser igång matchen på måndag. Låter det rörigt, ingen fara. På måndag kväll får ni veta de exakta förutsättningarna för nästkommande omgång.