Stor Chelseadominans bland UEFA:s pristagare
Jorginho, årets spelare i Europa.

Stor Chelseadominans bland UEFA:s pristagare

Det var hög blå representation bland pristagarna när UEFA delade ut sina utmärkelser för det gångna fotbollsåret.

Både Jorginho och Kanté var nominerade till det mest prestigefyllda priset UEFA Player of the Year men priset gick till Jorginho som inte bara vann Champions League med Chelsea utan också EM med sitt Italien. Kevin De Bruyne var också nominerad i kategorin.

Samma trio var nominerade till UEFA Midfielder of the Year, men detta pris gick istället till Kanté, något motsägelsefullt kan tyckas. 

Vidare så tog Edouard Mendy hem UEFA Goalkeeper of the Year. I kategorin var även Thibaut Courtois och Ederson nominerade.

I kategorin årets back var såväl Cesar Azpilicueta som Antonio Rudiger nominerade, men detta pris gick till Manchester Citys Ruben Dias.

Man får dock ändå kalla kvällen för storslam för Chelsea. Det hela avslutades med att Tomas Tuchel utsågs till UEFA Coach of the Year genom att besegra Pep Guardiola och Roberto Mancini som också var nominerade.

Därefter lottades Champions League och Chelsea hamnade i grupp Grupp H tillsammans med Juventus, Zenit, Malmö. Turneringen inleds den 14 september och avslutas 28 maj 2022 med final i Istanbul. 
 
 

Daniel Joannou2021-08-26 20:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea