Swansea - Chelsea: 0-0 (2-0)

Swansea - Chelsea: 0-0 (2-0)

Chelsea är ute ur ligacupen och oj vad ont det gjorde. Fråga bara bollkallen.

Men vi börjar med matchen. Chelsea pressade på men hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Skottstatistiken skrevs till 7 (4) för Swanseas del mot Chelseas 13 (5) där skott på mål är inom parentes. Chelsea hade bäst spel och mest boll, men vad gör väl det?

Demba Ba fick på ett bra skott som gick en meter över och Oscar kom i två bra lägen där bollen och fötterna dock kom ur balans.

Michu stack upp med en riktigt bra möjlighet i första halvlek, men Cech visade igen att han är en av världens bästa målvakten och räddade bollen ut mot sidlinjen.

I andra halvlek dominerade Chelsea. Ba sköt över, Ramires sköt över och Lampard likaså. Swansea stack dock upp och hade en farlig kontring efter en hörna där uppoffrande spel av Cole till slut avväpnade Hernandez.

Chelsea bytte in David Luiz som slog fler direkta passningar mellan försvar och anfall och ledningsmålet hängde i luften. Fram till den 77:e minuten.

Undertecknat anser sig vara en objektiv supporter. Jag har av medsupportrar blivit bespottad och idiotförklaradför att jag berömde Carolls insats när han blev inbytt i FA Cup-finalen och jag var inte sen att medge att Champions League-vinsten i våras bestod av en liten del retroaktiv rättvisa, en större del ren vilja, men också en stor portion ren tur. Min frispråkighet kring en supporters objektiva förhållningssätt till matcher har ofta stuckit i ögonen på medsupportrar.

Därav är det säkert många som förväntar sig en något neutral skildring av det som hände i matchens 77:e minut. Men icke. Inte denna gång.

I matchens 77:e minut utspelade sig ett händelseförlopp som mina 28:åriga ögon tidigare aldrig skådat. Just när Chelsea tryckte på som mest stal en liten snorunge på kortsidan bollen och la sig över den. Bollkallen skyddade den med sitt liv och vägrade släppa, allt för att sekunderna skulle gå. När Hazard försökte ta bollen ifrån honom skyddade han den ännu mer. Han vägrade sätta bollen i spel (vilket han givetvis är där för att göra), än mindre ge den till Hazard. I sin iver att få tag i bollen sparkade Hazard bollen från bollkallen. Men ojojoj vad ont han grabben fick. Han låg ner, vek sig dubbel, tog sig för revbenen, grät till Lampard, togs hand om av ordningsvakter och high-fivade Swans-spelar, vilket så klart renderade i ett rött kort till Hazard.

Situationen går att ses här. Notera gärna den första reprisbilden, där man tydligt ser att "sparken" (jag hade snarare kallat det petningen) träffar bollen som faktiskt frigörs så att matchen kan fullföljas.

Inte rätt val av Hazard. Dumt och orutinerat. Men den showen bollkallen stod för var värd alla gyllene skalbaggar i världen.

"Hans hjärnsläpp - Sparkade bollkallen", löd krigsrubriken på aftonbladets hemsida.

"Stäng av det lilla kräket, från alla arenor, på livstid", säger undertecknat.

All cred till Swansea för fantastiskt försvarsspel. Grabbarna kan spela fotboll och de har de visat både förra säsongen och denna. Chelsea är nu ute ur ännu en cup och eran under Benitez lyder nu; uttåg ur Champions League, stryk i finalen i klubblags-VM, tolv poäng från serieledning och uttåg i ligacupens semifinal. Mot Swansea.

Sacked in the morning?

Swansea (4-3-3): Tremmel; Rangel, Chico, Williams (c), Davies; Britton (c), De Guzman, Ki Sung-Yueng; Hernandez, Michu, Routledge (Dyer 64)
Oanvända avbytare: Vorm, Monk, Tiendalli, Lamah, Shechter, Graham.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (David Luiz 67), Cole (Bertrand 85); Ramires, Lampard (c); Hazard, Mata, Oscar (Torres 80); Ba.
Oanvända avbytare: Turnbull, Ferreira, Terry, Marin.
Röda kort: Hazard 79

Domare: Chris Foy
Publik: 19,506

Daniel Joannou2013-01-24 00:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea